Ez milyen pók? Már megdöglött igaz? (képpel)
Egy ehhez nagyon hasonlító pók ereszkedett kb fél éve le a szekrényről. 3 centis lehetett körülbelül. Meddig élnek az ilyenek?
A másik kérdés hogy mit csináljak a pókfóbiámmal?
Rettegek tőlük.Még a legapróbbtól is sírva futok ki a szobából,és a szoba sajnos tele van. Kiírtani nem merem őket mert így nagyjából betudom határolni hogy merre vannak,de ha megbolygatom akkor összevissza futkosnak. Nem hiányzik az nekem.
Szerintem ez egy gyászpók.Vagy fali pók, ha öreg kertes házban laksz, előfordulhat.
Márpedig azonnal le kell csapnod a pókot ha meglátod, különben nagyon elszaporodhatnak, arról nem is beszélve, hogy hálóikkal csúnyán összekoszolják a falat.Legjobb megoldás, ha veszel kemotoxot és ha pókot látsz, azonnal lefújod vele, így már könnyebb leütni, mert elkábul, de ha nem is sikerül lecsapni, úgysem jut messzire, mert perceken belül megdöglik valahol.
Pakolj ki a szobádból, és kérj meg vkit hogy az egészet fújja körbe, akár egy nap 3x is, csukjátok be az ajtókat, ablakokat, majd reggelt takarítás :)
Én képtelen lennék úgy aludni egy szobában... ha a szekrényt nem is viszitek ki fújjatok be mögé, mindenhova. Aztán reggel nagy szellőztetés, takarítás és lesz egy pókmentes szobád.
Nyugodtan megközelítheted, nem fog a nyakadnak ugrani.
Én egy pókszázlábúval voltam kénytelen együtt lakni hetekig, mivel az gyorsabb a póknál és ügyesebben rejtőzködik.Egy reggel az ágyneműmben találtam meg 3 lábát, és képzeld élek még! :D
Magyar neve tudtommal nincs (ami nem is ritka dolog), így érjétek be a(Zelotes Fratilis)tudományos névvel. :)
A Kövipókok családjába és a Gyászpókok nemébe tartozik.
Éjszaka vadászik. Nappal rejtőzködő életmódot folytat.
hálót csupán
Emberre NEM veszélyes.
P.s.: az pedig, hogy hasonló fajt láttál.. nézz utána, hogy mennyire hasonlítanak aakár egy családon belül a fajok...
Pókfóbia ellen egy barátom madárpókot tart otthon. Neki bevált :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!