Magyarországon vannak olyan erős hangú kabócák, mint a horvát tengerparton? Ha igen, akkor merre?
Köszi. és úgyanúgy egymás ellen zizzegnek, mint pl. Horvátországban? Kár, hogy nem lakok azon a részen. Itt Pesten nincsenek sajnos...
Pedig van egy nagy fa az ablak mellett, boldog lehetnék, ha ott zizegnének....
Pesten biztosan nincsenek :(
Ha június végén, július elején tűző napsütésben járod a patakparti erdőket, fűzeseket, és az erdőszegélyeket, ahol magas fák vannak, akkor találkozhatsz velük. Hasonló a magyar fajok hangja a horvát fajokéhoz, csak itt ritkábban fordulnak elő.
Igen, ugyanúgy "egymás ellen zizegnek" :D :D
Orfűn egy 30 méteres fa aljában találtam egy sérült szárnyú példányt. Az egy óriás-énekeskabóca volt. Azóta is megvan a gyűjteményben :)
Így van, 2 napja a Gellért-hegy dzsindzsásabb oldalán is hallottam őket. Alig hittem a fülemnek, úgy tudtam, nálunk csak Dél-Magyarországon, és egyéb nagyon meleg helyeken (Pl. Tihany) élnek.
De ez jó hír Neked, mert Budapesten is vannak! :D
Üdv!
Igazi primitív gondolkodóként (mert nem tudtam mi az) a minap ütöttem agyon egy csúnya nagy bogarat.
Ma néztem utána és egy nagy (a teste 3cm, a szárnya 2X5cm) kabóca volt. A kertemben és környékén hetek óta hallani és persze nem tudtam mi az. Azért annyira nem sajnálom, mert ahogy olvasom a fák nedveivel táplálkozik,tehát az én gyümölcsfáimat ne szívogassa.
A lényeg, hogy Nógrád megyében, Erdőkürtön élek. Tehát jóval északabbra jutottak mint a Balaton és környéke. Persze nem tudom ez mit jelent, majd aki ért hozzá megmondja.
Egyébként írtsam (üldözzem) vagy ne?
Köszönöm!
Nyáron sokszor hallottam őket, ha jól emlékszem június vége vagy július eleje lehetett. Budapest XII. kerületében lakom, végig zizegték az egész napot. Mondjuk szerintem más példánya lehetett a kabócáknak, ugyanis a zizegés folyamatos és nem megszakításokkal telt volt, mint a tengerparton.
Egyébként hallottam már kabóca zizegést a Szabadság téren illetve a Podmaniczky úton is. Továbbá Máriagyűdön illetve Komlón.
Mediterránosodunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!