Találtam egy döglött macskát az udvarban. Mit kezdjek vele?
A kérdés komoly.
Ha jól tudom, állati tetemet kukában tilos elhelyezni. Mi a helyes eljárás? Ássam el?
Ha betegség miatt hullott el, a helyi hatósági állatorvoshoz kellene fordulnod, aki szükség esetén intézkedik. Ha nem akarsz magadnak bajt, elásod.
(Lehet csak nekem vannak rosszindulatú szomszédaim, de nem verném nagydobra. Még beindul a fantáziájuk, macskagyilkos leszek és rajtam keresik később a kedvenceiket. ;) )
Ha nem találod a gazdáját, akkor ásd el. De tudod, ugye, hogy 1 m-es gödörbe kell ásni, szabály szerint, és lebomló anyagban, dobozban...
Vagy hívd ki a gyepmestert, nálunk ő vitte el a múltkor, mikor a kapum előtt volt. NEm tudom, máshol is így működik-e, nálunk igen, és körbe is fertőtlenített.
De, elvileg el lehet ásni, azért tudom, mert nemrég altatták el a cicámat, és a doki elmondta, hogy milyen szabályok betartása mellett, hogy lehet elásni.
Hozzáteszem, ő nem volt fertőző cica, csak menthetetlen beteg. Lehet, hogy egy kétes eredetű macskát valóban nem lehet...
Gyepmestert hívj, kérdezd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!