Milyen állat vásárlását ajánlanátok 2 év 8 hós gyermeknek aki oda van az állatokért és óvatosan is bánik velük panel lakásba?
Gondolom, valami szőrös aranyosra gondolnak, mert amit csak nézni lehet, azzal úgyse tud mit kezdeni egy kisgyerek.
Bármilyet is vesztek, az a ti állatotok lesz, nem a gyereké. Tehát valójában magatoknak kell választani, amivel felügyelet mellett a gyerek is érintkezhet.
Szerintem rövid szőrű tengerimalac lenne a legjobb. Az elég nagy hozzá, hogy gyöntöljék, és az állat sem tudja bántani a babát. Azért rövid szőrűt, hogy ne tudjon belemarkolni a szőrébe a gyerek. Kettő kéne belőle. Ami szerintem nektek jó is, mert ők elvannak egymással, ha nektek kevesebb időtök van a gyerek mellett rájuk. Viszont elég gyakran kell takarítani őket, mert nagyon büdösek tudnak lenni rendszeres takarítás nélkül.
Hát, ha kutya, akkor viszont nem ajánlom, hogy kölyökkutyát vegyetek. Nagyon nagyon sok gond van egy kölyökkel, pl amíg szobatiszta nem lesz. Kisbaba mellé nem biztos, hogy ez jó. Egyrészt, mert rengeteget kell foglalkozni vele, és gondolom te az időd elsősorban a gyerekre fordítod. Másrészt higiéniai szempontból. Rengeteget kell takarítanod gy nem szobatiszta kutya után, ha nem akarod hogy a gyerek összeszedjen valamit. És ha még gyerek a kutya is, akkor játékból lökdösheti, ugrál rá, ilyenek.
Persze egy idősebb kutyával is nagyon sokat kell foglalkozni, de azért össze sem lehet hasonlítani. Te tudod, hogy van-e időd a gyerek mellett egy kutyára is. Vagy esetleg szeretnél-e majd mostanában még egy gyereket. Ha kölyökkutyát vennél, az egyébként pont olyan lenne, mint még egy gyereket bevállalni. Szóval ha már kutya, akkor én egy idősebb, minimum 2 éves kutyát választanék, aki már szobatiszta, megnevelt. És ott már jobban tudsz keresgélni jellemre is, mondjuk olyat, aki türelmes és szereti a gyerekeket.
Új kezdeményezésű szervezet, ha gondolod, nézz utánuk, tudom ajánlani. A lényegük, hogy pont olyan állatot találjanak Neked menhelyen, fajtamentőknél, amilyet szeretnél. Sokat tudnak segíteni és teljesen ingyen. Akár tanácsért is felhívhatod őket. (állatorvostan hallgatók)
Kutyussal szerintem az lehetne a gond, hogy panelba kistestűt lenne érdemes választani, amik közül soknak nincs valami jó természete, könnyen félre lehet nevelni őket, főleg első kutyaként. Nagyon figyeljetek oda a kutyus természetére, ha ennél maradtok. (lehet tényleg nem rossz egy picit idősebb, de még fiatal állat)
Cicát nem szeretnétek?
Amúgy nagyon jópofák még a vadászgörények, olyanok, mint egy kiskutya, rohangálnak gazdi után, nagyon játékosak és a gyerek sem tud benne kárt tenni. Nekünk volt picik mellett (1-2 évesek) és imádták. Ráadásul szobatisztaságra nevelhető, lehet zárt helyen tartani és játszani kiengedni a lakásba.
Bármilyen kisállatot, amit tud terráriumban nézegetni de nem fér hozzá, és egy plüsst amit nyomkodhat is - azzal már eljátszhatja, hogy eteti, gondozza, stb.
Minden jó szándéka mellett a pici gyerek még felfedez, tapasztal, az állatka és a gyermek is szerezhet rossz élményt, amire most nincs szükség.
Nagyjából öt éves kortól olyan állatot kaphat, amit már ő maga etethet, akkor azt sajátjának tekinti, megtanulja a kölcsönös tiszteletet. Például tengerimalacot, degut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!