Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ha szeretnék egy menhelyen...

Ha szeretnék egy menhelyen önkéntes munkát végezni, milyen feladatokat kellene ellátnom?

Figyelt kérdés

Esetleg tapasztalatok? Érdemes oda menni?

17/L

2012. máj. 6. 18:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Amit elvállalsz. Például egy kannával körbejársz és feltöltöd az itatóedényeket, segíthetsz az ételosztásban, kivihetsz sétálni kutyát, vagy megfésülhetsz egy hosszabb szőrűt. Télen kicserélheted a kutyaházak szalmáját. Egy-egy félénk kutyával külön többet is foglalkozhatsz, hogy oldódjon. A ketreceket általában az alkalmazottak takarítják.

Én év közben mindenféle mütyürt is gyártottam, amit eladhattak a karácsonyi vásáron. Például vannak csokis adventi naptárak, ezeket elteszed, mert nagyon jó formák, gipsszel kiöntöd, amíg híg, teszel bele ezüst/aranyszálas zsinórt, majd ha megköt, kifested és befújod lakkal. Ezek kicsik, olcsón és gyorsan megvannak. De csinálhatsz gyöngyfigurákat, karkötőt, jutalomfalattartó szütyőket, amit csak tudsz. Ha van megbízható boltos/éttermes/kávézós stb. ismerősöd, megkérheted, hogy tegyen ki perselyt, amit az alapítványtól kérsz, ha már megismertek, kijársz egy ideje.

Én sokat jártam ki, lelkileg bizony nehéz, mert mindig volt olyan kutya, akit hazahoztam volna... De valahogy jól éreztem magam utána mindig, még ha el is fáradtam alaposan.

2012. máj. 6. 22:54
 2/4 A kérdező kommentje:
Meghoztad a kedvem.:) Egyetlen problémám a távolság, elég messze van. Előre be kell jelentkezni, vagy lehet úgy, hogy megyek, mondom, hogy szeretnék önkéntes lenni és már kezdhetem is? Meg nyáron leszek 18, kell valami szülői engedély vagy valami?
2012. máj. 7. 10:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Hivatalosan kellene írásbeli szülői engedély, mert jöhet egy ellenőrzés, nekem sosem volt, de lehet, hogy akkor még nem szálltak rá menhelyekre a hatóságok, inkább írj valami olyasmit, hogy "Engedélyezem, hogy a lányom, XY önkéntes munkát végezzen XY menhelyen", és írasd alá a szüleiddel. Jó, ha odatelefonálsz előtte, mert lehet, hogy aznap nem fogadnak látogatókat, csak kivételes esetben, mert kitört egy járvány, vagy egy nagyszabású mentőakció miatt, esetleg aznap épp kint van mindenki valami nagy rendezvény miatt, ahová inkább elkélne a segítséged. Ilyesmi ritkán adódik, de azért előfordulhat, mindig jó, ha odaszólsz, én sosem mentem váratlanul. Olyan is volt, hogy telefonáltam, mikor végeztem a suliban (akkor jártam a menhelyre, mikor egy nagyváros diákja voltam, sajnos már irdatlan messze lenne, el is költöztem, már a közelben keresgélek egy menhelyet), és akkor mondták, hogy de jó, épp be akart menni valaki a városba, hozzak már ezt-azt pl. patikából, majd kifizetik. Szóval igen, telefonálj oda, és feltétlenül vigyél magaddal rosszabb váltóruhát, zárt, magasabb szárú váltócipőt vagy bakancsot is. Ami még legyen nálad, enni- és innivaló (a tea a legjobb, az langyosan is iható), valószínűleg tudnának adni, de én úgy voltam vele, hogy nem akartam abból a kevésből is elvenni. Na meg olyan is előfordult, hogy nem volt víz csőtörés miatt. Ha van fényképeződ, kérdezd meg, vidd -e, csinálj -e képeket a kutyákról, vagy van, aki ezzel foglalkozik?

Mindenképp nagyon jó dolog, egyrészt leveszel némi terhet a dolgozók válláról, magad is sokat megtanulsz a kutyákról, a velük való bánásmódról, hiszen mindegyiknél más módszer a jobb, egyik félénkebb, őt biztatni kell, de van olyan kutya, ami dominánsabb, hozzá nyugodt határozottság és némi fegyelem kell. A dolgozók ellátnak hasznos tippekkel, tanácsokkal. Nagyon jól teszed, hogy belevágsz, évek múlva is jó szívvel gondolsz vissza rá!

2012. máj. 7. 18:07
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Első hozzászóló jókat írt. Ezeket nyugodtan csinálhatod. Ahol én vagyok önkéntes (győri), ott 18 év alatt kell a szülői írásos engedély, amíg nincs meg, maximum körbenézhetsz.
2012. máj. 7. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!