Békamentesítési ötletek?
Előre leszögezném, hogy tisztában vagyok azzal védett állatok. Nem megölni akarom, hanem elriasztani. Azt is tudom mennyire hasznos rovarpusztítók.
DE!
Nagyon elszaporodtak a békák a környékünkön. Sok a belvizes terület, így el sem kell menniük távolabbra ívási helyet keresni, a kertek végén szaporodnak. Természetes ellenségük nincs. A kora esti órákban már előjönnek: egy négyzetméternyi területen 6-10 példány. 1-2 béka nem zavarna, kikerülöm őket. A járdán alig lehet elmenni, mert nagy valószínűséggel békára lép az ember. A bejárati ajtót félve nyitjuk ki, nehogy beugorjanak. Ha dobbantok, tapsolok nem megy arrébb. Ha arrébb seprem felfújja magát, hangos, éles brekegő hangot ad, amitől a víz ver ki. Nem kapcsolunk kültéri lámpákat, hogy ne vonzzák őket oda a rovarok. Egészen a délelőtti, erősebb napsütéses órákig portyáznak.
A sózás nem megoldás, mert az esővel beszivárog a talajba, vízrétegbe, tönkreteszi a növényeket. Kutya, macska rájuk sem hederít.
Eddig semmi bajom nem volt velük, de ez a "nagy család" már igen zavaró.
Hát nem ott :)
Igen, valószínűleg már megrohamoztak volna a válaszadók ha le akarnám mészárolni őket :) Így nem olyan érdekes a kérdés.
Még várunk hátha megunnak minket, mivel ez az átpakolás akkor lenne hatásos, ha a szomszédok is beszállnának, amit kétlek.(Múltkor figyeltem, hogy vannak vendég békák is, akik csak átjárnak szomszédolni).
Karbidra csepegtetett ecet? Köszi, ennek utánanézek.
Még várok házi praktikákat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!