Milyen állat lehet ez? Ld. Lentebb!
A házunk mögötti erdőben él. Valószínűleg valamilyen madár. Este sötétedéskor kezdi, aztán hajnalig-világosodásig hangoskodik. Kb. 4-5 mp-ként FOLYAMATOSAN, egész éjjel olyan hangot ad ki, mint az ajtónyikorgás.
És miért csinálja ezt az éjjeli zenét? (Úgy értem, felhívja magára a ragadozók figyelmét, nem? Van valami, ami ennél is fontosabb?)
Hasonló - ajtónyikorgásszerű hangú madár - nálunk is volt, kiderült róluk, hogy baglyok. Én először azt hittem, valaki a hintázik éjjel, az nyikorog :)
It ttalálsz egy bagolyhang-adatbázist, ha szeretnéd pontosan beazonosítani:
Ez a hintázós hang nagyon találó a "mi baglyunkra" is. Sajnos abban amit ajánlottál, nem találtam meg a hangot. Nem emlékszel véletlenül valami közvetlenebb dologra, pl. nevére, kinézetére, stb?
Ja és köszönöm az eddigi segítségedet is!
Nem vagyok egy nagy bagolyszakértő, de szerintem kuvik volt. Pár alkalommal láttam őket, hasonlóan néztek ki:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!