Az ilyen ember miért tart állatot?
A szomszédban van egy kutyus,akivel nem törődik a gazdája.Tegnap is úgy evett hogy én dobtam át neki kenyeret,vizet is mi adunk neki rendszeresen.Ezelött is vol kutya.Már elpusztult öreg és beteg volt szegeény.Azzal se törődött a szomszéd.Ez a szegény jószág annyira örül mikor a szomszéd haza ér,örömében ugat ugrál stb....De ez meg csak ordítani tud vele,menj innen neugrálj takarodj,mert nem adok enned!Ezt a műsort a fiam minden regg.végig hallgatja.Van hogy napokig,hetekig nincs otthon,akkor valaki megvan bízví az etetéssel,itatással.de az sem jön.Mi etetjük itatjuk...Már azon vagyok hogy valahol panaszt teszek.....
Sajnálom ezt az állatot,mink neki ha nem törődik vele?????
Hívd föl az egyik környékbeli állatvédő szervezetet, ők majd segítenek, hogy hova fordulj
De szerintem nagy változást, közbelépést ne várj, főleg hatósági részről ne, nem foglalkoznak ilyesmivel
Nektek kellene? Ha igen,próbáljátok megbeszélni a szomszéddal,hogy "minek vesz a nyakába ilyen gondot,amikor többször elmegy napokra,és csak problémát okoz,mert mindíg meg kell kérni valakit az etetésre is".
Lehet,hogy rossz az ötlet?
Mert primitív. Beteg, vagy nem is tudom. Nekünk van ilyen ismerősünk, kifelé piros alma, belül rohad.
Például kifesti a házat, és mutogatja, hogy milyen nagyszerű ember, közben az almacsutkát, meg a szemetet a szekrénysor tetejére dobálja fel, mert lusta kimenni a kukához. A kutya is csak azért van, hogy mutogathassa, ő milyen nagyszerű, milyen szép kutyát szerzett, milyen fajtiszta kutya ez. (a kutya nem hogy nem törzskönyves, de még legtávolabbról sem emlékeztet arra, aminek ő hívja) Rendszeresen megveri, oltásra nem viszi el, úgy kell kicsempészni az orvoshoz, ha kapar a kertben megveri és megköti. (Eredetileg egy szemétdombra kötötte meg, az nem látszott az utcáról, de a család kitakarította szerencsétlen állat helyét.) Lépni nem lépnek semmit, mert nem látszik kívülről a kutyán, csak az, hogy néha összepisili magát, mikor a "gazdi" akar tőle valamit.
Ezek az emberek betegek, egy rakás szerencsétlenség a legtöbb és senki mással szemben nem pasáskodhat, csak a szerencsétlen állattal.
Az jó dolog lenne ha be tudnák vállalni , DE ... akkor félő hogy egy bizonyos idő után a "gazdi" új kis kutyussal tér haza akinek ugyan olyan sorsa lesz mint ennek a szegény kis ebnek.
Nézz be A Csillagszem alapítvány honlapjára!
Nekem mér többször segítettek.
Köszi a válaszokat.lyenekre számítottam...
Az a baj hogy hamarosan elköltözök innen és nem tudom befogadni....Meg igaza van az egyik válaszolónak,mindig lesz egy újabb kutyus....:-(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!