Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Az ilyen ember miért tart...

Az ilyen ember miért tart állatot?

Figyelt kérdés

A szomszédban van egy kutyus,akivel nem törődik a gazdája.Tegnap is úgy evett hogy én dobtam át neki kenyeret,vizet is mi adunk neki rendszeresen.Ezelött is vol kutya.Már elpusztult öreg és beteg volt szegeény.Azzal se törődött a szomszéd.Ez a szegény jószág annyira örül mikor a szomszéd haza ér,örömében ugat ugrál stb....De ez meg csak ordítani tud vele,menj innen neugrálj takarodj,mert nem adok enned!Ezt a műsort a fiam minden regg.végig hallgatja.Van hogy napokig,hetekig nincs otthon,akkor valaki megvan bízví az etetéssel,itatással.de az sem jön.Mi etetjük itatjuk...Már azon vagyok hogy valahol panaszt teszek.....

Sajnálom ezt az állatot,mink neki ha nem törődik vele?????

2009. jún. 11. 10:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hívd föl az egyik környékbeli állatvédő szervezetet, ők majd segítenek, hogy hova fordulj

De szerintem nagy változást, közbelépést ne várj, főleg hatósági részről ne, nem foglalkoznak ilyesmivel

2009. jún. 11. 11:08
 2/10 anonim ***** válasza:

Nektek kellene? Ha igen,próbáljátok megbeszélni a szomszéddal,hogy "minek vesz a nyakába ilyen gondot,amikor többször elmegy napokra,és csak problémát okoz,mert mindíg meg kell kérni valakit az etetésre is".

Lehet,hogy rossz az ötlet?

2009. jún. 11. 11:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha ti így gondoskodtok róla, és etetitek, ha fel tudjátok vállalni, szerintem is jobb lenne, ha megbeszélnétek vele, hogy adja nektek.
2009. jún. 11. 12:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert primitív. Beteg, vagy nem is tudom. Nekünk van ilyen ismerősünk, kifelé piros alma, belül rohad.

Például kifesti a házat, és mutogatja, hogy milyen nagyszerű ember, közben az almacsutkát, meg a szemetet a szekrénysor tetejére dobálja fel, mert lusta kimenni a kukához. A kutya is csak azért van, hogy mutogathassa, ő milyen nagyszerű, milyen szép kutyát szerzett, milyen fajtiszta kutya ez. (a kutya nem hogy nem törzskönyves, de még legtávolabbról sem emlékeztet arra, aminek ő hívja) Rendszeresen megveri, oltásra nem viszi el, úgy kell kicsempészni az orvoshoz, ha kapar a kertben megveri és megköti. (Eredetileg egy szemétdombra kötötte meg, az nem látszott az utcáról, de a család kitakarította szerencsétlen állat helyét.) Lépni nem lépnek semmit, mert nem látszik kívülről a kutyán, csak az, hogy néha összepisili magát, mikor a "gazdi" akar tőle valamit.

Ezek az emberek betegek, egy rakás szerencsétlenség a legtöbb és senki mással szemben nem pasáskodhat, csak a szerencsétlen állattal.

2009. jún. 11. 12:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen embernek nem szabad élőlényt tartania! Én a helyedben keresnék neki sunyiban egy gazdát,és mikor nincs otthon a pali el kell vinni azt a szerencsétlen állatot onnan. Igaz ez nagy felelőség,de az állatvédőknek is nyugodtan szólhatsz ez ügyben ők talán tesznek is valamit vagy tehetsz bejelentést a helyi jegyzőnek,aki (talán) foglalkozik az üggyel és elvitetik a kutyát tőle.Csak sajnos ez két esélyes,mert az is lehet,hogy egy jó menhelyre vagy sintérhez kerül.
2009. jún. 11. 13:48
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az jó dolog lenne ha be tudnák vállalni , DE ... akkor félő hogy egy bizonyos idő után a "gazdi" új kis kutyussal tér haza akinek ugyan olyan sorsa lesz mint ennek a szegény kis ebnek.

Nézz be A Csillagszem alapítvány honlapjára!

Nekem mér többször segítettek.

2009. jún. 11. 18:24
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Mintha a saját történetemet olvastam volna...csak nálunk ezt a munkahelyi kertszomszédunk csinálta. Mi egy évig etettük a kutyát, aztán mikor elkezdett átszökdösni a munkahelyemre hozzánk, hazavittem. Az exgazdinak kb egy hónap múlva tűnt fel, küldött egy ajándékkosarat, amit elosztottunk a munkatársaimmal. Mi is ettől félünk, hogy új kutyát hoz a szomszéd, többet nem szeretnék "ellopni".
2009. jún. 11. 20:01
 8/10 anonim válasza:
100%
Kívánom éljen úgy az ilyen ahogy ő bánik a kutyájával. Ennek nem való semmi sem, nem hogy egy ártatlan élőlény. Utálom az ilyen zombikat, mert ez nem ember.Ez egy érzéketlen monoton agyú fatuskó......örül hogy uralkodhat valaki felett.Szegény jószág......Meg kéne nevelni az ilyet!
2009. jún. 11. 22:28
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.lyenekre számítottam...

Az a baj hogy hamarosan elköltözök innen és nem tudom befogadni....Meg igaza van az egyik válaszolónak,mindig lesz egy újabb kutyus....:-(((

2009. jún. 12. 09:12
 10/10 anonim válasza:
100%
Sajnos ez így igaz. Reméljük, majd az egyik ilyen kutyus megunja és megteszi mindenki helyett amit meg kell.....de egyszer az élet tuti vissza adja neki, ebben 1000 százalékra biztos vagyok.
2009. jún. 12. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!