Van egy tapinauchenius violaceus nevezetü madárpókom, és a a kérdés az hogy mikor fog vedleni?
tehát a pók most éri el életének a második vedlését, az eddigi tapasztalataim alapján, ugy vettem észre a pókjaimnál hogy egészen az 5-6 vedlésig honapról honapra vedlettek le pár nap különbséggel, de ennél a fajnál, már le telt az egy hónap, és már két hete böjtöl, vagyis, az első vedléstől egy hónap két hét ment el! mi lehet a gond hogy nem történt meg?
/hozzá teszem, a pók nyugott körülmények között él, nincs zaklatva sem piszkálva, és a helyét is szépen bejárta/
ja és annyi még hogy az befolyásolhatja e hogy az első vedléssel töböl kiszakadt az egyik lába :/
vissza fog növekedni ha sikerül vedleni?
nem vagyok profi pokokban de ha jol tudom nem nö vissza nekik.
a vedlési ciklust sem tudom hogy minden poknál ugyanaz e de ha már két hete nem eszik, valoszinü hogy vedleni fog.volt itt egy másik aggodo egy hete és neki is levedlett két hét nem evés után.hátha neked is.
nem dagadt a potroha ,meg kicsit feketésebb?
az egyértelmü vedlési jel.
olvastam egy cikket azóta... reménykedem hogy vissza nő szegénynek...
"Amennyiben a póknak vedlésnél leszakad a lába, akkor túl magas a páratartalom.
Bár egy "lábhiányos" pók nagyon szerencsétlen látvány, aggodalomra semmi ok,
a következõ néhány vedlésnél általában kinõ a hiányzó láb."
na ezt nem tudtam:) az tök jo ha visszanö. bár a páratartalmat nem értem... általában a magas jo nekik hisz akkor vedlenek könnyen.mellesleg a tropusi erdökben élnek és ott sokkal nagyobb a pára szerintem mint a terkoban...de nem tudom ahoz páramérö kéne:)
ha sötétebb akkor valoszinü nemsokára vedleni fog, adj még neki egy hetet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!