Milyen állat lehet? Valami letarolja a virágoskertet!
Figyelt kérdés
Valami állat kb. 3 hetente teljesen szétrombolja a virágoskertünket. Cafatokra tépi a virágokat, mintha össze lenne ugrálva, minden virág letörve, apró darabokra tépkedve. A tuja levelei is szanaszét a földön, sőt a sövény közepe is kitépkedve. Még a magas, csípőig érő virágok is letépkedve. Ez 3 hetente megismétlődik. Nekünk nincs állatunk. Az udvarunk zárt, tehát egy kutya nem lehet. Macska biztos nem csinálna ilyet, meg ha két macska verekedne azt egyrészt hallanánk, mert a virágoskert az ablak alatt van, dehát ez az állat a virágra van specializálódva! A nyest vagy menyét? Vagy borz? Szerintetek mi csinálhat ilyet és miért? Lehet viccesen hangzik, de elég idegesítő, szegény anyukám állandóan ültetheti újra a virágoskertet, ami egy pár hét múlva megint le lesz tarolva. :(2009. máj. 30. 15:53
1/10 A kérdező kommentje:
Ja, és sosem nappal, hanem éjszaka történik mindig. Reggel szembesülünk ezzel állandóan.
2009. máj. 30. 15:53
2/10 anonim válasza:
Állat ennyire profi munkát nem végez, nem lehet inkább valami rosszakarótok, aki éjszaka belopózik a kertbe?
Láttam már amúgy olyan kutyust, aki macskaügyességgel mászott kerítést, sőt játszhat is kutya növényekkel úgy, hogy darabokra tépi, de nem ennyire következetesen az összeset.
3/10 A kérdező kommentje:
Gondoltam már én is rá, hogy ember. De aztán mancsnyomokat is felfedeztünk, kb. akkorákat, mint egy jól megtermett macskáé. Meg anyukám mondta, hogy nemrég estefelé, mikor locsolta a virágoskertet, akkor a háta mögött valami állat trappolva elrohant. Mikorra hátranézett, már nem nagyon látta, de kövér volt, azt mondta :). Viszont egy macska nem trappol szerintem. Meg a szomszéd néni ma mondta, hogy neki is egy pár virágját megtépkedték, de ő jobban járt, mert nem az összeset, mint nekünk. És az érdekes, hogy a szomszédnak, csak most először. Nekünk viszont ez már nemis tudom hányadik alkalom. A sokadik. A mi virágoskertünk tetszik neki úgy látszik...:(
2009. máj. 30. 16:21
4/10 vav22 válasza:
Nem tudom milyen állat lehet, bár ha nagyobb mancsú akkor szerintem valami kutya. Talán ha mozgásérzékelős lámpát szerelnétek fel az nem ijesztené meg?
5/10 anonim válasza:
a nyest/menyét kisebb mancsú, mint egy macska, talán borz, vagy ha hosszúkásbb kicsit, kissé kutyaszrű nyom, akkor lehet róka, bár én nem hiszem, hogy bármilyen állat ilyet csinálna csak úgy...
6/10 anonim válasza:
Én is emberre, esetleg kutyára tippelek. A lábnyom sztem véletlen is lehet. Ilyen "szép" munkát inkább csak ember végezhet.
7/10 vav22 válasza:
Második válaszoló vagyok? Sikerült már kideríteni, hogy ki a tettes? Annyira kiváncsi vagyok rá...
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat! Sajnos nem derült rá fény, hogy ki vagy mi rombolta le a virágoskertet :( Szegény anyukám ismét rendberakta. Remélhetőleg a bitorló nyugton marad most már!
2009. jún. 3. 08:25
9/10 anonim válasza:
azóta is történt ilyen? Kiderült, hogy ki/mi a tettes?? Én is nagyon kíváncsi vagyok. Most egy évre rá, biztos tudjátok.
10/10 A kérdező kommentje:
Megvannak a tettesek! :) Már tavaly nyáron elkaptuk őket, egy nyestcsalád három tagját sikerült befogni élvefogó csapdával, elvittük őket egy mezőre a falu szélére, és ott elengedtük. Azóta nem történt ilyen, úgyhogy tuti ők voltak, szerintünk játszottak, vagy valami ilyesmi! :)
2010. ápr. 19. 15:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!