Illene hozzám egy vadászgörény?
A futás problémádat nem fogja megoldani a vadászgörény, már ha vele együtt akarsz futni. Mivel vadászok, ezért képesek gyorsan futni, de nem hosszú távon. A mi görink a hétvégi sétákon fut egy picit, szaglászik, mászik, fut megint, aztán sétál - elég eklektikus.
Midegyiknek saját személyisége van, az előző görink télen egyetlen kinti tevékenységeként a kabátunkban aludt, a mostani meg örömmel túrja a havat. De mindegyikük intelligens és jellemzően akaratos. Nem olyanok mint a kutyák, hogy lesik a parancsodat, de nem is maguknak valók mint a macskák. Először legjobb esetben is egyenrangúnak tekintenek, tiszteletüket ki kell vívni. Sosem felejtem el, amikor az arasznyi göri zoknimat megragadva próbált átfordítani.
Minden göri gyűjtöget (zoknit, papírzsebkendőt, cd-t, lázmérőt) , felmászik és ledönt amit csak ér.
Nem jellemző rájuk, hogy szétrágnak valamit, kivételt képez a gumi majdnem minden formája. Napi egy óra közös játékot minimum igényelnek. Szobatisztaságra taníthatóak, de a legtöbbükkel utána is előfordulnak 'balesetek'.
A reggeli fölkelésed majdnem garantált, mert vagy ketrecrázást, vagy ha szabadon van, akkor közvetlen ébresztést kapsz. Nekik nagyjából 3-4 órás alvás és ébrenlét váltogatja egymást, de megtanulják, hogy az gazdi mikor fekszik és kel.
Mindenképpen tenyésztőtől és a lehető legfiatalabban szerezz görit. Az elején meg kell neki tanítanod, hogy ne harapjon, ami nem könnyű, de megoldható.
A macska egy érdekes kérdés. Felőtt görit és macskát nem lehet összeszoktatni, legtöbbször a macska látja kárát. Ha jól tudod irányítani a felnőtt macskát, akkor úgy tudom, pici görivel össze lehet szoktatni, de nagyon vigyázni kell - keress valakit, akinek van ebben személyes tapasztalata.
szerintem változók a görények:)
amúgy nagyon viccesek jót lehet nevetni rajtuk:P és nagyon aranyosak:) az enyém folyton lopkod:d meg mindig velem alszik az ágyban:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!