Hogyan "működik" egy menhely?
Először is kell pár-tízmillió forint.....
Ha rendes menhelyet akarsz csinálni, akkor kell egy nagy terület építeni kell kenneleket nyitott és fedett résszel, egy "rendelőt" ahol az állatokat el lehet látni, egy kölyökházat, ami fűthető, ahol télen lehetnek a kölykök, egy rtaktárat ahol a kaját, pórázakat tárolod, egy mosogatót a tálaknak......
Engedélyt kell kérned hozzá az önkormányzattól, alapítanod kell egy alapítványt, hogy igazolni lehessen az adományokat, és minden hónapban sok pénzt szerezni.
Én menhelyi állatgondozó vagyok több, mint egy éve. Szeretetteljes, de ugyanakkor gyilkos munka. Mind lelkileg, mind fizikailag. Létrehozni, vezetni, fenntartani, huhh, hát szavakba se lehet önteni.
A dolog ott kezdődik, hogy kell hozzá kb. 50 millió forint (kb. 100 kutya helye). Egy lakott területen kívüli telek, kennel/kifutó sor(ok), műtött kennelek, karanténos kennelek, a kölyköknek és a betegeknek télre fűthető kennelek, tároló helyiségek (legalább 4 nagy mélyhűtő, táp, konzerv, plusz ólak, építőanyagok helye), konyha (egészséges/beteg/kölyök), egy iroda és öltöző, bevezetett víz, áram, netalántán gáz, bár az megoldható palackkal, szabad terület/kifutók sétáltatáshoz, gondozók, honlap, engedély, béke nyugalom a lakossággal, önkormányzattal, hatósági állatorvossal, emberi viszony a helyi sintérrel, jobb esetben gyepmesterrel, ismertség Magyarország állatvédelmében, menhelyeiben. Ez csak az indulás. Ha mondjuk egy 100 fős menhelyet hozol létre, akkor az indulástól kezdve kb. évi 15 millió forint + a kaja (legalább a fele adomány nekünk, tehát a 15 millió a karbantartás, építkezés, számlák, bérek, oltás, ivartalanítás, chippelés, műtétek, röntgenek, vizsgálatok). Azt a pénzt össze kell szedni, tehát média, reklám, adó 1%. A kutyákat gazdához kell adni =>hirdetés. Nagy kocsi a fuvarokhoz (adomány, kutyák).
A helyi, környéki kutyák elveszett-talált karbantartása.
És talán még a felét sem mondtam el annak, ami kell...
Elsőre, amit írt előttem valaki, segíts 1-2 évet Pakson aktívan (gondolom ott laksz), és utána nézd meg, bírnád-e még 20-30 évig csinálni napi szinten.
www.netboard.hu =>Kutyaszövetség=>Paksi Állatmenhely topicjában fel tudod venni a kapcsolatot az ottani segítőkkel.
menhely nem lehet lakott területen!
Aki pedig pl. ipari övezetben vagy külterületen él az így járt! Tehát az hogy kit zavar a kutyaugatás ilyen módon mellékes.
Az önkormányzat mellett az állategészségügyi hatóságot is fel kell keresni.
és rengeteg pénz kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!