Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Tart valaki törpetehenet?...

Tart valaki törpetehenet? Esetleg tapasztalatok Magyarországon beszerezhető vagy még mindig csak külföldről?

Figyelt kérdés
2011. nov. 22. 16:47
1 2
 11/17 cirmos62 ***** válasza:
20%

Én is most hallottam a törpe tehenekről, ezért néztem utána. Így találtam rá a gyakori kérdések között is erre.

Kubában pl. egy tenyésztő egész gulyát tart, több évtizedes munkával járó kitenyésztés eredményeként. Tulajdonképpen kisebb gazdaságokban, akár szűkebb telken is lehetővé válik általuk a tehéntej otthoni szükségletének kielégítése. Én jó dolognak tartom ezért is, és nem hinném, hogy fájdalmai lennének e fajtának a mérete miatt. Tudtommal már vannak nálunk is Ausztriából behozott példányok.

2012. máj. 2. 08:03
 12/17 cirmos62 ***** válasza:
Érdekelne, hogy tudtál-e már meg többet is róluk a kérdésed kiírása óta?
2012. máj. 2. 08:06
 13/17 A kérdező kommentje:
Sajnos nem az itt kapott információkon kívül semmi egyebet
2012. máj. 14. 13:25
 14/17 Vögeli Diàna ***** válasza:
66%
Szasztok! Èn tartok, dextert is és skot felföldit is. Amugy még hirtlen eszembe jut a Kàrpàti borzderes, Dahomey a Galloway vagy a Zebu ezek mind kistermetü szarvas marhàk. A dexter (keltàk) a Skot felföldi (skocia) és a Gallowey (szintén skocia) mind szabadtartàsban tartando igénytelen a zord hegyi idöjàràst biro alacsony viszont robusztus rövid làbu szarvasmarhàk. A kis termetét a hegyvidékeknek köszönheti (nem kitenyésztett génmanipulàcio) mert biztosabbban tud àllni a meredek hegyoldalakon. Egy "normàl" testü tehén lecsuszna. Ezeket a fajtàkat rideg tartàsban tartjàk télen nyàron kint vannak, csak egy 3falu kis beàllo kell nekik ahova betudnok huzodni és szàrazon lehetnek, (bär az enyémek a hoviharban is kint vannak és napokig cipelnek 2-3 cm hotakarot a hàtukon)... egyegyül hozzàk borjaukat a vilàgra nem kell nekik segiteni söt nem is igénylik. A skot felföldit husàért tartjàk, a dexter pedig 2 hasznu. Ezeknek az ösi marhàknak a husa, a vadhushoz hassonloan omlos, vörös, finoman màrvànyozott koleszterin és zsirszegény. itt talàlsz képeket: www.vögelifarm.com vagy facebook: vögeli farm tömörd
2013. jan. 21. 10:43
 15/17 anonim válasza:
27%
Mi a tököm bajod van a törpe marhákkal?Azok ugyan annyira őshonosak,mint nálunk a racka,vagy a szürke marha!Életedben még élő állatot se láthattál közelről.Max a pult másik feléről.Itt,csak egy kérdés hangzott el,te kis agy sebész.Arra válaszolj.Tedd magad hasznossá,és lépj erről az oldalról!
2014. nov. 14. 20:08
 16/17 anonim válasza:
0%

A 14. hozzászólás volt egyedül, ami válaszolni is akart az eredeti kérdésre :D Köszi a részletes válaszért!!! Hol tudok infót szerezni a tartásukról? Pl mekkora a területigényük ridegtartás esetén és ilyesmi?

Én sem értem, hogy tudatlanok miért csőrölnek bele mindenbe... Irigylem őket a sok szabadidejük miatt, de csak amiatt!

2017. aug. 27. 11:12
 17/17 anonim válasza:
0%
Kinek , hogyan alakult az információ gyűjtése és mi lenne a terve a tartással ?
2018. máj. 27. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!