A boltokba honnan kerül a friss hús? A gazdák, akiknek túl sok állatuk van eladják a vágóra őket és onnan kerül a boltokba?
A gazdák, (vagy erre szakosodott szövetkezetek, kft-k stb.) akik abból szeretnének megélni, hogy jószágot nevelnek, előre szerződést kötnek a felvásárlóval, vagy vágóhidakkal, hogy az adott évben x mennyiségű állatot nevelnek fel.
Az már egy más dolog, hogy a felvásárlási árat a felvásárló diktálja, így a végén esetleg az, aki dolgozott a jószág nevelésével, lehet hogy nullszaldósra, vagy éppen veszteségesre jön ki.
A legnagyobb részük nagyüzemi húsipari telepekről. Ez alatt azt kell érteni, hogy a boltokba került állatok nagy része (például a sertések) betonon vagy valamilyen rácson, fél-1-2 m2-en éli le az egész életét, mozgás nélkül. A szárnyasok pedig ketrecekben.
Gazdáktól viszonylag kevés hús kerül az áruházakba, ők főleg piacokra, kisebb boltokba termelnek, vagy közvetlenül adják el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!