Megöljem a "katicát"?
Figyelt kérdés
Találtam a falon egy katicabogarat, de csak a szárnya elülső részén vannak pöttyök. Vagyis lehet hogy az a kártékony katica költözött be hozzánk, ami allergiás tüneteket okoz és írtja a hazánkban őshonos hétpettyes katicát. Mit csináljak vele?2011. nov. 10. 17:41
1/10 anonim válasza:
Ne!! Semmiképp ne öld meg, még akkor sem ha kártékony!! Esetleg gumikesztyűbe tedd be üvegbe őt/őket ha többen vannak és vidd el messzebbre!! De ne öld meg!! Ennyi erővel megölhetnénk a pittbullt is csak azért mert a Gazdája rosszra tanította, és mondjuk megharapott!! Ne öld meg, csak vidd el!!
2/10 anonim válasza:
Vidd add be az allatkertbe ...en meg soha nem lattam olyan katicat :)
3/10 anonim válasza:
Engedd ki szerintem is, elsővel értek egyet. Ma én is kiraktam egy bogarat. :))
4/10 anonim válasza:
Szegény pára csak azóta számít kártékonynak, amíg az ember hibájából ide nem került. Ő nem tehet semmiről, ne bántsd. Különben meg a kártékonyság is relatív. Az ember pl. sokkal kártékonyabb faj nála, ennyi erővel azt is irtani kellene.
6/10 A kérdező kommentje:
Igen, én is olvastam hogy harlekin katica lehet, és be is azonosítottam a kép alapján. Ő már nem lesz veszélyes a "hétpettyeseinkre".
2011. nov. 11. 13:41
7/10 anonim válasza:
Remélem következő életedben te is harlekin katica leszel....
8/10 anonim válasza:
Első vagyok, és egyébként nálam is voltak már ilyen katicák, és nem öltem meg, csak elvittem. Pontosan piros feketékl voltak, és el is mentek. Semmiképp ne öld meg!!
9/10 anonim válasza:
Nagy állatbarát, természetvédő vagyok aki a legyet sem képes bántani. De ezeket a harlekin katicákat ki kell irtani az országból, mert képes a kihalás szélére vinni hétpettyesünket, sőt tönkreteszi a termést is. Attól még Ázsiában boldogan eléldegél. Az invazív fajok közös jellemzője, hogy elnyomja az őshonost például a parlagfű, bálványfa, vagy az akác, ezeket is irtani kell, hogy ne tegye tönkre a helyi populációt.
A múlt héten vagy száz harlekin katicát megöltem, de meg kell mentenünk az értékeinket, ez most tényleg összefogást igénylő dolog.
10/10 anonim válasza:
Én nem "értéket" én életet mentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!