Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Kis majmot lehet-e valahol venni?

Kis majmot lehet-e valahol venni?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem aki még nem nagyon érti, kis korom óta imádom a majmokat csimpánzokat lehet-e valamilyen kis állatkereskedésben vásárolni vagy bárhol...Csak olyan álltra gondoltam ami nem védett.
2011. okt. 15. 22:33
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Jah és igen aki nem szereti a majmokat az ezt nézze meg és utána magyarázzon:

http://www.youtube.com/watch?v=2ITv8iypxIQ&feature=bf_prev&l..

2011. okt. 17. 19:45
 22/28 anonim ***** válasza:

Én voltam az aki kérte hogy válaszolj pár kérdésemre.

Elmesélek neked egy történetet.Egy kedves barátom egy állatfarmon dolgozik,ami állatkertként is működik.

Neki a munkájából kifolyólag egy kölyök csimpánzt kellett gondoznia,mert az anyja nem gondozta.A nap 24 órájában vele volt.Köztudott hogy a kölykök 2-4 éven keresztül az anyja mellett marad.Bár táplálkoznak már szilárd ételeket,de az anyatejet is fogyasztják.

A barátom lett egy kölyök lány "Lulu" pótmamája.Mesélte,hogy amikor picike volt éjszaka 2 óránként kelni kellett hozzá,mert etetni kellett,és több mint 1 évig így ment.A cél az volt,hogy a természetes életkörülményeit megismerje,és ha eljön az ideje vissza tudjon menni a csoportba.

De amíg ott élt,addig is próbálták szobatisztaságra nevelni.Nem ment.Soha nem lehet csimpánz és egyik majmot sem szobatisztaságra nevelni,és bár okos állatok,de sosem fognak úgy hallgatni rád mint egy kutya.HA van kedve akkor elvégzi a kisebb feladatokat.Ha nincs kedve akkor még vicsorog is rád.A barátunk a munkája miatt gondozta,de ahogy mondta,már örült annak,hogy a társai közé lehetett engedni,mert túl sokat kell vele foglalkozni.A majomkat nem hagyhatod otthon mert éppen dolgozol,vagy buliban vagy.A nap 24 órájában ott kell lenni vele.

Én egyszer láttam Lulut amikor még picike volt.Tényleg imádni való ahogy a kis pokrócból les ki a nagy szemeivel,és az ujjadat olyan édesen fogja mint egy gyerek..Csuda édes volt amikor megsimogattam a fejét,és bújt a kezemhez,hogy még simogassam..De elég büdös állatka(én nem bírnám hosszabb távon elviselni),és bizony borzalmas hangos állat..Amikor éhes lett,úgy visított,hogy először megijedtem,hogy fáj valamije..

Ma már a társai között él,és szép kis hölgy lett belőle..

Majmot,legyen az csimpánz,vagy akár selyem majom csoportban élnek,és terület kell nekik.Lakásban,házban tartani tilos,és állatkínzás.

Ha szereted az állatokat akkor biztos vagyok benne,hogy soha nem kínoznál így egy állatot..Ugye jól gondolom??

Nézd.Ha annyira odavagy a majmokért,akkor fogadj örökbe az állatkertben,vagy járj sűrűbben állatkertbe,szafari parkokba..Sokkal szebb látvány ott látni őket,mint egy 50nm-es panel lakásban(vagy kertes házban)

2011. okt. 17. 20:31
 23/28 anonim ***** válasza:
Anyádéknak ott vagy te
2011. okt. 19. 17:03
 24/28 A kérdező kommentje:
17:07 neked meg akadt a szalag te voltál az előző állat aki ugyan ezt írta? ha másra nem tanított meg anyád csak sajnálni tudlak,és egy tanácsot adnék az ilyen nem normálisaknak ott a Fogyatékos suli ott megtanítanak, hogy fogd be a pofád ha nem tudsz semmi normálisat mondani..
2011. okt. 20. 20:15
 25/28 A kérdező kommentje:
20:31 neked meg köszönöm amit írtál elég tanulságos történet és hidd el megfogadom mondjuk én egy 100 nm lakásban élek jó nagy udvarral, de biztos itt sem érezné jól magát..
2011. okt. 20. 20:17
 26/28 anonim ***** válasza:
Anyádéknak ott vagy te
2011. okt. 21. 16:06
 27/28 anonim ***** válasza:
Jézusom előző!! Te tényleg nagyon h*lye vagy! Kb. már 3-szor írtad h "Anyádnak ott vagy te". Neked meg azt üzenem: Anyád fejre ejtett kis korodban!! Lehet de drága... és sok hely is kell neki... kár
2012. jan. 1. 17:32
 28/28 Bubu1972 válasza:
mire kéne a majom,baszni a seggét?
2013. ápr. 30. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!