Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Nem akar enni a disznó! Mi a...

Nem akar enni a disznó! Mi a jó etetés titka?

Figyelt kérdés
Megőrítenek...van 3 süldőnk. Az ártán mindent megeszik úgy ahogy kell. De a 2 nőstény...vékonyak, válogatósak. kb. 60-70 kg-osak, de 2 fangli darát kapnak+szója+darált lucerna+só és nem tetszik nekik. Nem tudom, hogyan etessem őket.
2011. okt. 2. 09:35
 1/10 anonim ***** válasza:

dara rendben,de minek nekik szója?

Egészségileg rendben vannak?

Régi recept, ha nem esznek önts maradék levest a darára, azt mind megeszi

2011. okt. 2. 09:46
 2/10 gamedog3 válasza:
23%
Hája ! Úgy ahugyan az előző koma monta ! Bá én ecskszöm a szojjára !
2011. okt. 2. 09:58
 3/10 A kérdező kommentje:

A szóját azért kapják, mert álítólag az gyorsítja a hízást. Az ilyen leveses turbósítással lettek elcseszve. Amikor kaptak valami pluszot, akkor zabáltak és most, hogy nincs bele semmi csak nyüszít és nem akar enni. Vettünk nekik 1 kg-os Bigaroma ízesítőt, de nem ízlik nekik az sem. Na mindeggy. Majdcsak esznek, éhen csak nem halnak a "hülyék".

-25 éves lány-

2011. okt. 2. 16:46
 4/10 anonim ***** válasza:
kicsit furcsálom ezt a darált lucernát,a dara meg a szója az kell,de ahogy így leírtad lehet ,hogy az ártán nem engedi enni a két gyengébbet,mert szerintem az abrakos etetés nem a legjobb megoldás a sertés hízlaláshoz
2011. okt. 2. 22:53
 5/10 A kérdező kommentje:
az ártán külön van tőlük. Amikor különraktuk, akkor úgy láttam, hogy jobban esznek. Egyébként pont az egyik nőstény egy b..i, mert állandóan harapta az ártánt, ezért is tettük külön, meg azért is, mert a 2 nőstény alig evett így az ártánnak mindig sok jutott. azért daráljuk nekik a lucernát, mert eddig dél körül szoktunk nekik bedobni, hogy had rágcsálják. viszont már a reggeli etetésnél is azt várták, meg este is. a dara meg nem fogy.
2011. okt. 3. 06:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Mennyire friss a lucerna? Szerintem nem lehetetlen, hogy felfúvódtak tőle, és azért nem akarnak enni. Orvossal megnézetted már őket?
2011. okt. 4. 07:55
 7/10 A kérdező kommentje:
Amikor kaptak féreghajtót, akkor mondtam a dokinak, hogy idegesít, hogy nyámnyilásan esznek és kb. 15-20 kg-mal kisebbek,mint az ártán, pedig amikor megvettük őket, az ártán volt a kisebb. A darált lucernából egy marékkal kapnak a darába. Viszont....van benne valami amit írtál, mert amíg nem daráltuk le (amit szombaton tettünk meg), addig a párom nagy kupacban eléjük dobta (szerintem sokat). Lehet, hogy az a baj. 2 napja már megesznek 2 fanglival reggel és este, de nekik már 4 fangli kellene. Szerintem már a gyomruk is összébbszűkült. Azt mondta a párom, hogy veszünk egy zsák hízó tápot és felesben beléjük etetjük. Remélem, hogy azt majd rendesen fogják enni. köszi a tippet
2011. okt. 5. 11:22
 8/10 A kérdező kommentje:
Kb. 1,5 hete volt levágva az a lucerna, amiből daráltunk nekik, de már teljesen meg volt száradva. Zölden nem kapnak.
2011. okt. 5. 11:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Búzadara, és savó!
2012. okt. 29. 13:25
 10/10 anonim ***** válasza:

60-70 kilósak azt mondod és nőstények.

Szóval. A disznók 60-70kilóson válnak ivaréretté. Ekkor megáll stagnál az állapotuk. Ezután inkább zsírosodni fognak.

Én többek közt ezért nem szeretem a kocákat.. mert 3 hetente rájuk jön a bùgás olyankor leugrálják azt a kis húst is amit magukra szedtek.

Igaz azt mondják a koca húsa finomabb.

S koca jobb de több a baj vele ès több idő is kell neki.

Ahogy mondják a koca jobb az ártán több.

2017. febr. 13. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!