Mi a véleményetek a természet filmekről?
Azért szeretem, mert olyan tájakat, embereket, állatokat, szokásokat mutat be, amelyeket valószínűleg nem láthatnék.
Bemutat pl. évszakokat 1 óra alatt megnézhetem azt, amihez 12 hónap kellene.
Egyébként állatokról vagy helyekről vagy miról szól a film?
szia!
Nekem gyermekkoromban hatalmas tudásszomjam volt a természet iránt. Szülinapomra, karácsonyra stb mindig lexikont, könyveket, állatos dolgokat kaptam.
Aztán felfedeztem a természetfilmeket, főleg David Attenborough-t, akitől rengeteget tanultam. Minden filmjét láttam. Benne az a jó, hogy mindent elmagyaráz, közérthetően.
Azután jött a Kölcsönkapott Föld, Delta stb, a magyar filmek. Ahogy jártam a természetet, egyre több állatot/növényt ismertem fel, ráadásul biológia órára sem kellett tanulnom, sőt, én vittem (volna) gyűjtőmunkát, ha a tanárom nem tiltotta volna meg...
Mindenesetre szerintem nagyon jók, többet kellene a mai fiataloknak is ilyen értelmes tv műsorokat nézniük, és akkor nem mondanák egy széncinege "nyitnikék" éneklésére, hogy "valakinek csörög a telefonja". Ugyanis ez történt az iskolában, ahol dolgoztam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!