Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Egy harci kutyát, hogy lehet...

Egy harci kutyát, hogy lehet kezes báránnyá nevelni? Kaptam egyet és kétségbe vagyok esve!

Figyelt kérdés

Egy AMSTAFF-ot.Attól félek,hogy egyszer széttép valakit.

A barátom vette nekem mint egy "hétköznapi kedvjavító" ajándékot..Megkaptam hozzá a papírokat is,onnan tudom hogy 120 ezerbe került és elvileg elég "értékes" kutyus és minden betegség mentes meg ilyenek.

Utálom az összes ilyenfajta kutyát,tényleg.De nem akarom megbántani azzal,hogy most egy 2 hónapos kiskölyköt kirakok.

Én mondtam neki,hogy border collie-t szeretem meg hasonlókat,de nem ő azt mondta ez sokkal tekintélyparancsolóbb =/

Azért utálom ezt a fajtát,mert amikor kertesben éltünk akkor a szomszéd kutyájától retteget az egész utca,ő ilyen volt és nagyon-nagyon vad.Most emeletesben élek és itt is van egy szomszédnak hát egy rohadt nagy szájkosárral sétáltatja.

Nem akarom hogy egy cseppnyi vadság is legyen benne,inkább labdázzon vagy frizbizen nekem mindegy csak ne jusson eszébe támadni.

Amúgy most még cuki kiskutya,egész nap rágja a lábamat és ugatja az ajtót ha valaki elmegy előtte,de csak a polc alól mert ott nem fél..

2011. szept. 3. 11:43
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Utolsónak teljesen igaza van!
2011. szept. 3. 12:13
 12/32 A kérdező kommentje:

ez nagyon furcsa lesz,idáig az összes kutyám átlagos keverék volt.Mindegyiket "agresszorá" neveltem,hogy jó lakásőrző legyen.Tőlük nem féltem otthon,mert ismertem őket és láttam,hogyha még támadna is akkor is erősebb leszek,mert ismerem.

Mindig sikerült kihozni belőlük,hogy mindenkit beengednek és senkit sem ki...soha nem hagytam hogy mások cirogassák és játszanak vele,de mindegyik játékos volt.

De ez más őt nem merem kicsit sem lakásőrzővé nevelni,mert látom hogy jóval erősebb lesz :)

Na igen én is 173/54 vagyok.

Nem szeretem ha mások játszanak az én kutyámmal,de muszáj lesz megszokni úgy látom.

mellesleg normális,ha csak azt eszi meg amit ÉN adok neki?ha a szüleim adják nem áll hozzá és nem akar mással sétálni.

MILYEN NEVET TUDNÁTOK ELKÉPZELNI EGY EKKORA KUTYÁNAK?

Én Dexterre gondoltam,még csak két napja van itt,még nem hallgat semmire kéne neki valami "tekintélyparancsoló" név.

sajnos a kutyaiskola kizárva,mert egyetemista vagyok nem értek rá.Hétköznap reggel 5-7 között sétáltatom majd és futok vele,délután anyum leviszi pisikélni és este megint jöhet egy pár órás program és hétvégente mindig kirándulok és akkor majd viszem őt is magammal,csak most még picike.Hétvégente is általában ezerrel tanulok és házik írok,de ha megyek valahova akkor azok a hegyek.

Amúgy igazad van,hogy nem normális a barátom.Kihasználta azt,hogy szeretem az állatokat és nem lenne szívem kidobni.És nem mellesleg 25 NM-en lakunk hárman!!!!!!!

az én szobám 5 négyzetméteres és mivel máshol nem tudom az ágyam mellett alszik ő is. =( áhh nem tudom,megkedveltem de ez nehéz harc lesz számomra.

2011. szept. 3. 12:20
 13/32 anonim ***** válasza:
egy ilyen kutyának amugy kinzás a tömblakás...tényleg idiota abarátod,egyszerüen add vissza a kutyát és mondd meg neki h gondolja át felnőtt aggyal!!!neked akkora lakásba egy yorki valo...
2011. szept. 3. 12:33
 14/32 A kérdező kommentje:

Én ezt tudom,nem adhatom mert neki az anyukája allergiás a kutyákra.Nem szeretném hogy menhelyre kerüljön.

Tudom,hogy kicsi,de ezért sétáltatom majd napi 4 órát minimum + hétvégi mozgás.

2011. szept. 3. 12:37
 15/32 anonim ***** válasza:
értem,sztem akkor hazavitte,és anyukája közölte h vigye el...és rádsózta...ő akarta,viselje gondját ahogy akarja...egyetemista vagy,ne várja h az összes ösztöndijad a kutya etetésére költsd...gondolom nem álltok anyagilag tul jol ha ilyen kis helyen laktok...
2011. szept. 3. 12:45
 16/32 A kérdező kommentje:

jaj pénzünk van,elég.tudom etetni,tudok venni neki játékot nyakörveket vitamint ételt,belefér.

Azért nincs nagyobb lakásunk mert arra nincs elég pénzünk.Hitelt meg érhető okokból mi nem merünk felvenni.

de a szüleim havi fizetése elég lesz 4ünkre is csak sok pénzünk nincs sajnos.

Neeemm tuti nekem vette,mert nekik sohasem lehetett kutyájuk.

Hát majd nyilatkozom,hogy állok a neveléssel:)

Az eddigi összes kutyánknak otthon főztünk sosem vettem még tápot.

Ennek a fajtának kell valami különleges táplálék?

2011. szept. 3. 12:55
 17/32 anonim ***** válasza:

mindenképpen szoktasd emberekhez állatokhoz főleg még most amíg kicsi.ő is örülni fog hogy játszhat a fajtársaival,és az emberekkel sem lesz ok nélkül agresszív.az,hogy hagyod hogy megsimogassák idegenek,vagy játszanak vele,csak jót tesz,attól még ha baj van simán felismeri,és megvéd.de ha nem engeded idegenek közelébe csak azt éred el,hogy ok nélkül agresszív lesz mindenkivel szemben.

ha tényleg nem kell,akkor meg adj fel egy hirdetést,hogy elajándékoznád biztos lesz aki örökbe fogadja.

2011. szept. 3. 13:03
 18/32 anonim ***** válasza:
35%
kutyának nem jó a házikoszt.de akkor se valo nagytestü kutya tömbbe...nem véletlenül van nekem is kistestüm...
2011. szept. 3. 13:07
 19/32 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó,hogy nem kell hanem arról hogy kétségbe vagyok esve a neveléssel kapcsolatban.

Szeretném megtartani csak tartok a fajtájától.

De szerintetek még úgy sem tarthatom kislakásban ha napi MINIMUM 4 órát sétálok játszok és futok vele?

Etetéssel kapcsolatban hol olvassak utána?

2011. szept. 3. 13:11
 20/32 anonim ***** válasza:
Tényleg kicsi a lakás, de a napi min. 4 óra séta ki fogja elégíteni a mozgásigényét. Szerintem így sokkal jobb, minthogyha udvaron tartanád, és kint is aludna, mert így mindig köztetek lehet (márha nálatok is családtag a kutya). Szerintem hamar összefogtok szokni, hiszen a szavaidból úgy vettem ki, hogy azért már kicsit talán ragaszkodsz hozzá. De ha úgy érzed hogy nem szeretnéd a kutyust, akkor próbáljatok neki másik gazdát találni (a barátod hamár beszerezte akkor adja is el), és lehetne egy olyan fajtájú kutyád, amit eredetileg szerettél volna.
2011. szept. 3. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!