Mi a darazsak szerepe az állatvilágban?
Minden élőlénynek megvan a maga szerepe az élővilágban, kivéve az embernek (talán ezek elpusztítása). Ezek mintegy fogaskerékszerűen építik fel a nagy egészet, ha egy kerék kihullik, akkor az zavart okoz a rendszerben (később elkezdődik a helyreállítás, de ez nagyon sok idő).
Van darázs ami pókot öl, és abba petézik, mások, kisebb rovarokra vadásznak, de ugye őket meg a hüllők és madarak eszik meg, így ők is a tápláléklánc részét képezik.
Bár régi kérdés, de most találtam rá (épp a Dunaparton sétáltam volna, de OK NÉLKÜL betámadtak a darazsak 2x is, eztért googleiztam és jutottam ide :))
Szerintem csak mellékszerepük van. Legjobb tudomásom szerint a darazsak 2 méhfaj kereszteződéséből jöttek létre, ezért agresszívebbek... és nincs is rájuk szüksége a természetnek. Ha kihalnak, akkor is marad bőven elég rovar, amit meg lehet enni, vagy ami megeszik más rovarokat.
A méhek kellenek a beporzás miatt. De a darazsaknak nincs hasznuk... csak mennek a cukros dolgokra és ennyi kb.
Utolsó:
Én meg azt hittem, hogy egy dél-indiai tigrisfaj és egy afrikai moszkitófaj keresztezéséből jöttek létre... =)
Ami két méhfaj keresztezéséből kialakult, az a "gyilkos méh" nevű rovar, ami valóban hibrid állatka. (Bocsánat, ha viccnek szántad a kijelentést, nem voltam benne biztos, hogy vicc volt-e, ezért írtam le az előbbit.)
Különben, a darazsak is részt vesznek (vehetnek) a beporzásban. Fügedarázs nélkül például nem lenne füge. (Bár az is igaz, hogy a fügedarázs nem az a "tipikus darázs".) És különben nem igazán találsz olyat, hogy "haszontalan" állat. Azt állítani, hogy teljességgel felesleges állatok vannak olyan, mintha egy kártyavár egyes lapjait kezdenéd hasonló indokkal kihúzogatni a helyükről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!