Egy pici denevért találtam az erkélyen. Mit tegyek vele?
Figyelt kérdés
Nem mozdul, csak a földhöz lapul, és pislog a kis szemeivel. Mit tegyek vele? Elég pici még, hol tudnám elengedni?2011. aug. 31. 15:28
1/11 anonim válasza:
eddig is ott volt, miért nem hagyod békén? majd éjszaka elmegy.
2/11 anonim válasza:
ha tényleg olyan pici, akkor elengedni sehol nem tudod, mert nem képes magát ellátni. Csinálj neki árnyékot, szerintem este a "szülei" visszamennek érte. Bár nem értem hogy került hozzátok, nincs felettetek fészkük?
3/11 A kérdező kommentje:
Reggel még nem volt ott. :D
2011. aug. 31. 15:35
4/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom hol lehet fészkük, de szoktak itt repkedni éjszaka. Köszönöm a választ, akkor árnyékba teszem és megvárom az estét. :)
2011. aug. 31. 15:36
5/11 anonim válasza:
Ha láthatóan nem tud repülni, akkor egy kesztyű, törölköző segítségével vedd föl, és tedd egy kartondobozba, csukd be és ceruzával csinálj rá 20-30 lyukat. Sötétedéskor engedd szabadon. Csupasz kézzel ne próbáld megfogni! És ne üldözd, mert az ijedtségtől nyilván el akar majd menekülni, és ha tud repülni, akkor hagyd csak hadd szálljon a szabadba.
7/11 A kérdező kommentje:
Sztem biztos, hogy nem tud repülni, meg se mozdul. Menekülni se próbál.
2011. aug. 31. 15:41
8/11 Platypus válasza:
Ha egy denevér leesik a földre, nem tud onnan felszállni. Emeld fel egy törülköző segítségével, óvatosan, nehogy megsérüljön vagy megharapjon. Elég neki úgy 30 centis magasság, ha esik egy picit már szárnyra is tud kapni.
9/11 anonim válasza:
Ha mégse tudna repülni, akkor szerintem vidd be az állatkertbe (feltéve, ha budapesti vagy...), ott gondját viselik és majd elengedik, ha megerősödött. Vidéken nem tudom, hogy átveszik-e az állatkertek.
10/11 anonim válasza:
Ronggyal óvatosan fogd meg, itasd meg szemcseppentőből. Minél hamarabb állatkert, vadaspark, állatorvos. Vagy pinduri, aki a mamájáról pottyant le, vagy valamelyik féleszű piszkálta őket, így került az erkélyetekre. Képet nem tudsz róla rakni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!