A törpenyuszit hogyan tudom könnyen megszelídíteni?
Foglalkozz vele nagyon sokat :)
Amikor a nyuszi bent van a ketrecébe NE nyúlj be hozzá, az az ő területe, te sem szeretnéd, ha egy idegen mindig csak úgy bemászkálna a szobádba :)
Az én nyuszim 2 év után szelídült meg teljesen, úgy hogy most már nagyobb kapálózások nélkül hátra tudom fektetni, és az ölemben is szeret lenni :)
3 dologgal a legegyszerűbb: kaja, kaja és kaja
én úgy csináltam, hogy kiengedtem, kaját kínáltam neki, és mindig egyre közelebb és közelebb csalogattam magamhoz, amíg rágott, simogattam, először csak picit a fejét, aztán már teljesen.
4-5 nap múlva már egyáltalán nem félt tőlem
Ezt nem javaslom, hogy csináld, csak hozzáteszem, hogy én nem foglalkoztam azzal, hogy ne nyúljak be a ketrecébe meg ilyesmi, én benyúltam, felemelgettem, ölelgettem, az ölembe ültettem :) nyúztam eléggé szegényt az első perctől kezdve. De most egy nagyon kis bújós szeretetéhes kis ördögfiókám van, aki megköveteli magának a simogatást, és a törődést
Azért írtam a ketrecbe nyúlást, mert egyrészt nyuszisok ajánlották, másrészt többször is meg harapott az enyém a ketrecben :S
Egy kicsit harciasabb típus, ahogy észre vettem. Kajával nem értem el vele semmit, megette azt húzott az ágy alá, egész nap nem láttam... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!