Macskára veszélyes-e, ha megeszi a mérgezett, döglött egeret?
Sajnos sok egér van kint,ezért kell egérméreg,a csapda és a fogó,ragacs stb nem használ.
De ha a macska megeszi az egeret,ami mérget evett,ez veszélyes még rá vagy csak az egérre,amelyik megette volt veszélyes? A méreghez tuti nem fér hozzá a cica.
Köszi a válaszokat,értelmes válaszokat felpontozok!
ha megeszi a döglött egeret az nem jó! ha viszont a mérgezéstöl megdöglött egeret eszi meg az még rosszab!
én nem engedném az egerek közelébe,vagy nem tudom micsinálnék de nem szabad hagyni hogy megegye a mérgezet egeret mert az nem tesz jot neki az biztos! mivel az egérben benne van a méreg attol még hogy megdöglött attol még a macsek megeszi szétrágja az egeret és igy az ő szervezetébe is be tud kerülni a méreg!
remélem picit tudtam segiteni! :)
Nekem is majdnem elvérzett a macskám, mikor mérgezett egeret evett a - fenti válaszoló szerint nem veszélyes - véralvadás gátlóval együtt.
Ha épp nem vagyunk otthon, mikor hazatámolyog, akkor elpusztult volna, csak azért élte túl, mert perceken belül kapott az állatorvostól K-vitamint.
Az ultrahangos egér riasztó nem ér semmit.Több fajta is van,de csak pénz kidobás volt,élén a Pest Rejekt-el.
Sajnos nem tudunk mindig a macska sarkában lenni,de amit Lehete nyilván megpróbálunk,hogy távol tartsuk az esetleg mérget evett egerektől.
Dokit is kérdeztem közben,elvittem a méreg csomagolását is,hogy ezzel "etetjük" az egereket.
Azt mondta,hogy valóban veszélyes,de a macska közvetlenül nem fogja meg enni a bitrex tartalma miatt,mert keserű.
Ha megfogja a mérgezett egeret,attól a kis macskám simán elpusztulhat.A nagyobb macskáknál több az esély,hogy túlélni,de az enyém nagyon kicsi még.
Köszi a válaszokat!
Nálunk mindig volt macska a háznál,de egér is :-)
Szerencsére a házba nem jönnek be az egerek,de a sufniban,ahol a tűzifát tároljuk,szoktak lenni.
Köszi a válaszokat még egyszer!
Szia! Igen veszélyes, ha egy cica mérgezett egeret vagy patkányt evett meg! Lehet valaki azt mondja hogy á semmi esély rá! Pedig van! Még hozzá az én kiscicám is ebbe halt bele, mert egy mérgezett egeret evett meg! Gyors elmondom miért:
Az egér megeszi a mérget, ami általában az egér vérét sűrűsíti meg. Az egér már majdnem halott, vagy már az, és a cica meg megeszi. Az a szer amitől megsűrűsödött az egér vére, az a húsába belekerül. A cica megette, és ezért a cica szervezetébe is bele jutott a szer. De azért nem 100% hogy meghal a cica tőle, ha jó az étvágya, vagy egészséges, akkor nem hal meg. De ha nem a legtöbbet eszi, és kissé beteges állapotba van, akkor kisebb az esély hogy túléli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!