Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Melyik a legerősebb állat a...

Melyik a legerősebb állat a világon és melyik a leggyengébb?

Figyelt kérdés
(poénokat nem kérek)
2009. ápr. 12. 13:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem:

A csiga a legerősebb, mert elbírja a saját házát. :)

(Van egy ilyen népmese: Abban kiderül, hogy az ember a legerősebb.)

2009. ápr. 12. 13:29
 2/12 anonim válasza:
22%

Szerintem:

A bolha a legerősebb, mert ő tud a legmagasabbra felugrani.:)

2009. ápr. 12. 13:39
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
A hangya a legerősebb súlyemelő és teherhordó. Egy 8 milligrammot nyomó hangya képes felemelni és elvinni nála 31-szer nehezebb zsákmányt.
2009. ápr. 12. 14:02
 4/12 Hintalow ***** válasza:
92%

Ezt a kérdést, nem nagyon lehet megválaszolni, mert nagyon sok kritérium lehet, ami alapján nézhetjük ezt.

Ha pusztán izomerőt nézünk, akkor szárazföldön talán az afrikai elefánt, vízben pedig a kékbálna.

Ha a tényleges, testmérethez képest kifejtett erőt nézzük, akkor egyértelműen a rovarok között kell keresgélnünk, ahogy az előzőek mondták.

A gyengeséget pedig még nehezebb belőni, mert minden állat annyira erős, amennyire szüksége van a megélhetésre. (ez erősen szubjektív) de mondjuk egy törpecickányt, ami akkora mint egy ujjperced, elég könnyű lenyomni szkanderben. De például egy plankton sem fog kiemelkedőt nyújtani.

(de még az ezeknél sokkalta kisebb organizmusokat is az állatvilághoz sorolnak, tehát tényleg szubjektív)

2009. ápr. 12. 14:12
 5/12 anonim ***** válasza:
63%
A discovery-n vagy a national geographic-on szokott lenni egy műsor Állati rekordok címmel. Ott volt,hogy a bolha a legjobb,mert a pici mérete ellenére is hatalmasat tud ugrani. Szerintem érdemes nézni ezt a műsort,ha érdekel.:)
2009. ápr. 13. 11:51
 6/12 A kérdező kommentje:
Oké, köszi a válaszokat.
2009. ápr. 13. 16:34
 7/12 anonim ***** válasza:
20%
szerintem a jegesmedve a legerősebb, vagy a szibériai tigris,esetleg a gorilla.az biztos, hogy mind három elbánik egy hangyával,még egy bolhával is. Hagyjuk már ezt az elcsépelt "saját súlyához képest" hülyeséget.
2009. ápr. 18. 00:22
 8/12 Hintalow ***** válasza:
63%
Rendben, hagyjuk el a saját súlyához képest dolgot, de akkor magyarázd el nekem, hogy tud egy gorilla pl. nagyobb súlyt megmozgatni mint egy jól kifejlett afrikai elefántbika :)
2009. ápr. 19. 15:16
 9/12 anonim válasza:
52%
Úgy látom néhányan nem értik a kérdés pontosságát! Nem úgy kell nézni, hogy Te nagyobb vagy egy hangyánál és akkor az Te simán el tudod taposni, hanem úgy kell nézni, hogy ha a hangya akkora lenne mint Te! Akkor már a hangya biztos le nyomna szkanderba! Ha az elefánt akkora lenne mint egy ember hát egy 50kg követ alig bírna megmozdítani pl. Pontosan nem tudom melyik a legerősebb állat (szarvasbogár vagy az orrszarvúbogár nem tudom pontosan) de ahogy a jóval előttem írta a rovarok közt kell keresni! A leggyengébbet meg hát nem igazán keresték még de milliónyi állat lehet amit még nem ismerünk nem fedeztünk fel! Így előfordulhat, hogy nem is az a két említett bogár a legerősebb!
2010. febr. 16. 19:30
 10/12 elsegítő válasza:

A Legerősebb álalt a világon az ATKA 1180szorosát megemeli saját testtömegének.

az emlősök közül szerintem a gorilla a legerősebb 10-12 szeresét szerintem tuti megemeli testsúlyának.

rovarok közt az orszarvúbogár

madarak közt a vándorsúlyom

hüllők közt fingom sincs de ők is jó erősek.

ha nem a testsúlyukhoz viszonyított relatív erőt nézzek akkor gondolom a kékbálna a legerősebb a maga 150 tonnájával.ha csak nincs nála nagyobb állat. de szerintem van.az biztos hogy a legersőebb angymacska a szibériai tigris relatív és abszolút kategóriában is

egy medve 550kg súlyú kb 670 kg ot simán megmozgat. vagyis annyira nem erős mint egy gorilla de ha a közelharcot nézzük lehet hogy én a medvére fogadnék na de ne menjünk bele ilyen nevetséges dolgokba.

2011. okt. 12. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!