Melyik a legerősebb állat a világon és melyik a leggyengébb?
Szerintem:
A csiga a legerősebb, mert elbírja a saját házát. :)
(Van egy ilyen népmese: Abban kiderül, hogy az ember a legerősebb.)
Szerintem:
A bolha a legerősebb, mert ő tud a legmagasabbra felugrani.:)
Ezt a kérdést, nem nagyon lehet megválaszolni, mert nagyon sok kritérium lehet, ami alapján nézhetjük ezt.
Ha pusztán izomerőt nézünk, akkor szárazföldön talán az afrikai elefánt, vízben pedig a kékbálna.
Ha a tényleges, testmérethez képest kifejtett erőt nézzük, akkor egyértelműen a rovarok között kell keresgélnünk, ahogy az előzőek mondták.
A gyengeséget pedig még nehezebb belőni, mert minden állat annyira erős, amennyire szüksége van a megélhetésre. (ez erősen szubjektív) de mondjuk egy törpecickányt, ami akkora mint egy ujjperced, elég könnyű lenyomni szkanderben. De például egy plankton sem fog kiemelkedőt nyújtani.
(de még az ezeknél sokkalta kisebb organizmusokat is az állatvilághoz sorolnak, tehát tényleg szubjektív)
A Legerősebb álalt a világon az ATKA 1180szorosát megemeli saját testtömegének.
az emlősök közül szerintem a gorilla a legerősebb 10-12 szeresét szerintem tuti megemeli testsúlyának.
rovarok közt az orszarvúbogár
madarak közt a vándorsúlyom
hüllők közt fingom sincs de ők is jó erősek.
ha nem a testsúlyukhoz viszonyított relatív erőt nézzek akkor gondolom a kékbálna a legerősebb a maga 150 tonnájával.ha csak nincs nála nagyobb állat. de szerintem van.az biztos hogy a legersőebb angymacska a szibériai tigris relatív és abszolút kategóriában is
egy medve 550kg súlyú kb 670 kg ot simán megmozgat. vagyis annyira nem erős mint egy gorilla de ha a közelharcot nézzük lehet hogy én a medvére fogadnék na de ne menjünk bele ilyen nevetséges dolgokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!