Az a bizonyos nagy darab hivatalos nevén kék fadongó csíp?
Ne aggódj, nem bánt.
Papám mondta mindig még régen, hogy ezek nem csípnek. Sokat meg is fogtunk, nálunk a lilaakácra jöttek sokan. A kutyával kergettük, mert olyan szép kékes volt. :)
Mindig leütöttük őket és megfogtuk...
Szerintem nem csíp. Nem is hiszem, hogy tudna... ha mégis kicsi az esély rá, hogy megcsípjen. De üss le egyet és nézd meg, van-e fullánkja. Vagy ha találsz döglöttet... én azt hiszem nincs.
Hello! Sajnos cáfolnom kell az előző kommenteket, ugyanis a kék fadongónak VAN fullánkja. Fiatal koromban sokat "bogarásztam" és egyik haveromat meg is csípte. Ám, ne ez legyen a bizonyíték a válaszom helyességére: a minap a munkahelyemre beszökött egy szép nagy példány amit munkatársaim "hatástalanítottak", s a döglött rovar tetemét félretették nekem azonosításra. :) Persze azonnal felismertem,s képeket akartam nekik mutatni az interneten mikor erre a kérdésre bukkantam. Mivel itt annyira magabiztosak voltatok kicsit én is elgondolkoztam rajta, majd egy félperces boncolást követően egy 5mm-es(!!!) fullánkot halásztam ki a potrohájából. Az állat agresszív beállítását is cáfolnom kell. Békés állat, csupán nem kell piszkálni. Egy francia darázs sokkal agresszívabban lép fel ha a fészek közelében vagytok.
Üdvözlettel
nos ezért is kérdeztem rá mert pro-kontra csíp nem csíp...
ezek szerint mégis...csíp a minap kitettem az ágyneműket és este fele meg behoztam egyet a paplanok közé bújt volt ám sikítozás...:-))de a párom volt a hős és kivitte...egyébként bántani nem bántanám attól jobban félek:-(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!