Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ilyen ketrecben lehet degut...

Ilyen ketrecben lehet degut tartani?

Figyelt kérdés

[link]

Alapterülete kb: 25cm*50cm, magassága: 50cm

Szerintetek 2 degu jól érezné benne magát?

2011. júl. 23. 17:45
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
én inkább egy akváriumban tartanám. ennél nagyobb és olcsó is
2011. júl. 23. 17:59
 2/10 anonim válasza:

NEM!!!

Kicsi és nem rágcsáló ketrec! Én Miskolcon a Fressnapf-ba vettem rágcsálóketrecet nekik (kettő van szintén). Beépítettem emeletesre a belsejét, úgy hogy a háztetőről híd megy fel egy darabig, ami a ketrechez van rögzítve (a másik vége ugye a ház tetején van) majd onnan még egy szint van, ami már vízszintes híddal van megoldva.

Az a ketrec nagyon nagyon nagyon kicsike!!!! A deguk nagyra nőnek meg!

Az akváriumot pedig olyan írta, akinek halvány lila gőze nincsen arról hogy mi az a degu! A degu rágcsáló! Rágja a ketrecet, rágja majd a házikót és a hidakat is. 2 év alatt a harmadik garnitúrát ették meg a drágák :) de imádom őket! Akváriumba meg is őrülnének.

2011. júl. 23. 18:05
 3/10 anonim ***** válasza:
nekünk is vmi ilyen féle ketrec van.most egyedül van benne de tervezzük h veszünk még egyet.szerintem jó lenne nekik ;) de ez csak az én véleményem
2011. júl. 23. 18:09
 4/10 A kérdező kommentje:

Lemértem, pontos mérete: 27cm*40cm, magassága 47cm

Tudom, hogy eredetileg papagáj kalitka, de szerintem attól még lehet benne rágcsálót tartani... Ez ingyen van, ha nem muszáj nem vennék másikat. Elég magas, ezt is meg lehetne szintesre csinálni.

Mekkora ketrec kell 2 degunak, ha ez kicsinek számít?

2011. júl. 23. 20:09
 5/10 Annailuj ***** válasza:
Szia! A deguknak valóban nagy ketrecre van szükségük, átmenetileg jó lesz de ha sokat balhéznak benne jobb lesz cserélni mert könnyen felkapják a vizet ha nincs elég mozgásterük és veled sem lesznek kedvesek meg a társukkal sem, vérre-menő harcot tudnak vívni egymással ha valami nem tetszik nekik. Szükségük van homokfürdőre, almos-helyre és eledeles részre is, ha túl közel vannak ezek egymáshoz nem fogják magukat jól érezni, ebben a ketrecben márpedig nagyon közel lenne egymáshoz minden. Ne tarts Degut ha nincs rá elég pénzed, hogy jól tartsd őket! Egy házi állat felelős! Nem dorgálás, de tényleg nem szabad kis ketrecbe zárni őket! Ja és ne feledd, társas lény! Egyet sosem szabad tartani mert depressziós lesz!
2011. júl. 25. 08:43
 6/10 Annailuj ***** válasza:
Bocsi: felelősséggel jár. (lemaradt)
2011. júl. 25. 08:45
 7/10 anonim válasza:
Nekem jelenleg egy degum van. Együtt nőtt fel két lány, aztán vérfürdőre értünk haza. kb. 1,5 évesek voltak akkor. A domináns degu mindig "bántotta" a másikat (őt egy héttel később vettük ugyanonnan, ismerték egymást a boltból) nem engedte oda enni, elzavarta ha ivott stb. de ezeket leszámítva, együtt, egymáson aludtak, összebújtak, beszélgettek. Aztán nem tudjuk mi történt. Az "elnyomott" egyetlen egyet harapott, a domináns nyakába. Minden csupa vér volt, ő pedig ott feküdt vérbe fagyva. Azóta egyedül van már több mint egy éve. Az égvilágon semmi gond nincsen vele, szeret kézben lenni, kézben enni, imádja ha simogatjuk, "puszit ad" és tudja hogy mindig kivesszük játszani. Nem tűr meg maga mellett másik degut. (próbáltuk). Tehát tényleg nagy ketrec kell nekik, mert nagy a helyigényük.
2011. júl. 25. 16:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Neeeeee! Egy degu párnak inkább hosszú,és széles ketrec kell! Ez inkább magas! A deguk folyamatosan mászkálnak rohangálnak, ez ehhez sajna elég kicsi!Ja...:D meg a deguk elég szaporák , tuti lesz pár cuki pici degu => még kisebb ez a kalitka! :)
2011. júl. 25. 23:23
 9/10 Annailuj ***** válasza:
Valóban halottam már olyat hogy bántották egymást, meg olyat is, hogy nem lehet egyedül tartani őket... Na találja ki az ember, hogy mi a jó XD Nekem 3 volt és jól megvoltak bár volt sok balhé de nem vérre menő... Egy biztos! Nagy ketrec kell!!! :-) Ez tuti.
2011. júl. 27. 09:37
 10/10 anonim ***** válasza:
1. válaszoló vagyok. 2.-nak üzenem, hogy ha egy 200 literes akváriumba tartják, amibe van szerelve fából emelet és jól bevan rendezve akkor nem tudom mért lenne baj ha nem rágná a ketrecet és nem betegedne meg a festéktől amit a ketrecekről lerágna. és akkora ketrecet nem nagyon kapsz. na akkor ki nem ért az állattartásról??? -.-"
2011. aug. 4. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!