A csigának van szíve?
"Ha felvágjuk a lélekzőüreg falát, láthatóvá válnak a benne elhelyezett szervek. Azt már említettük, hogy a boltozatát gazdag véredényhálózat szövi be. A véredények, legalább a nagyobb fajokon, mintegy kidagadnak a tüdő faláról és azt erősen recéssé teszik. Ha a legerősebben fejlett edényt követjük a lefutásában hátrafelé, akkor közvetlenül eljutunk a véredényrendszer középpontjához, a szívhez, amely szívburokba zárva a tüdő boltozatán rendesen jó hátul foglal helyet"
Hát bocs, de asszittem tudom:D
De hát olyan nagy baj ez h utána leírtam h mostmár tom?
Bár te biztos sose tévedsz xD Majd ha vmi gondom lesz írok neked privit, mert te mindent tudsz..pff xD
Van, mint ahogy vére is. Vére mindennek van a puhatestűektől kezdve (erre nem mernék most megesküdni), kivéve a rovaroknak, mert ott nem szállít oxigént. Végülis nekik is van vérük, csak azt testfolyadéknak hívják éppen emiatt, illetve a keringési rendszerük is nyílt. Kezdetleges szívük is van, csak irtó ritkán dobban. (Miven csak a tápanyagot szállító testfolyadékot kell keringetni, az oxigén másként jut el a sejtekhez.)
Bocsi, eltértem a tárgytól: igen, a csigáknak is van vére, bár nem piros, és van szíve is. Olyan kategória, mint hidegtestű, hidegvérű, stb. a rendszertanban nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!