Milyen bogár lehet, nagyon félek?
Én is valahogy így reagáltam (sőt lehet rosszabbul), mikor arra ébredtem, hogy egy hasonló példány a fejemen szalad át.:o)
Ez egy svábbogár, szerintem vele lehetett dolgod! Fényre tudtommal nem jönnek, szóval a lámpa jó ötlet!
a csótány nem kedveli a fényt, egyébként tegyél ki csalicsapdát akkor megtudod van-e és kell-e irtani (ragasztós bio csótánycsapda)
egyébként nem adnál a méretnél kicsit pontosabb leírást, már csak azért hogy behatároljuk mi is az
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__177245..
Én tettem fel ezt a kérdést, még most fogom pótolni az elmaradt választ..
Ez a "juj, bogár van a falon!" tipikus női reakció. Megértem, hogy ijesztő elsőre, ha egy ilyen nagyobbfajta ízeltlábút látsz, de nem kell mindig pánikba esni. Magyarországon nincs semmi, ami valóban árthatna neked, ezt jegyezd meg (lódarázs gondolom nem röpköd ott esténként). Nem kell ezektől félni, a legtöbb ilyen otthon is megtalálható rovar csak annyiban kellemetlen, hogy mondjuk a tapétát rágja. Ez valóban idegesítő és viszolygást keltő, de ettől még nem kell stresszelni a kisbabádat:D
Egyébként a csótány nem bogár. Csak a rend kedvéért. Nekem is volt olyan, hogy a pincében aludtam, és megijedtem a kapirgálástól, aztán egy zsákból előkerült egy jó 4-5 centis bogár (az bogár volt). Fogtam, kidobtam. Ennyi volt a történet. Ezeknek nem az ember a jellemző zsákmányállatuk, inkább fát rágnak, vagy korhadó növényi részeket. És ők mindig jobban félnek tőled, mint te tőlük, ezt is jegyezd meg. Te legfeljebb idegeskedsz egy hétig, ő viszont egy mozdulatodtól életveszélybe kerül. Egyébként ha a toránál fogod meg (csak, hogy valami hasznosat is mondjak), ez ugye a fej mögötti rész, ahonnan a középső két láb kijön, akkor semmit nem tud veled csinálni. Próbáld ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!