Hogyan jöttek létre az egysejtűek?
A többsejtüekből jöttek létre széteséssel. Ez tudományos tény!
Innen ered a mondás: "a sejtjeire hullik".
Én úgy tudom, hogy először az egysejtűek jöttek létre. A bonyolultabb szerveződések megjelenésével kezdtek el differenciálódni. Differenciálódott sejtek nem hullhatnak szét, mert önállóan nem tudnak működni.
Javíts ki, ha tévedek.
Előre bocsátom, nem értek hozzá!
Azt tudom, hogy a fizikában, kémiában (biológiáról még ne beszéljünk) van egy olyan jelenség, hogy önszerveződés.
Kezdve a vízmolekuláktól, amik beállnak egymással 120 °-os szögben, sokszöget alkotva, egészen a nanotechnológiáig, ami ki is használja ezt a jelenséget.
Ez olyan mértékben megnöveli az élet kialakulását (a Földön akkor meglévő anyagokból), hogy inkább nevezhető elkerülhetetlennek, mint véletlennek.
Laborban is nagy sikereket értek már el ezen a téren, egysejtűnek nevezhető élőlényt ugyan még nem sikerült "teremteni" de úgy tudom, dns-t már létrehoztak, és nem állnak meg itt.
És azt se feledjük, hogy az első, és sokáig egyetlen élőlények kemoszintetizáló egysejtűek voltak, amik még a fotoszintetizáló baktériumoknál is egyszerűbb felépítésűek, amik utánnuk jöttek.
(azért az érdekes, hogy a többi élőlény pár milliárd éve áttért a napenergiára (fotoszintézis) mi meg, a legintelligensebbek, most kezdünk észbekapni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!