Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » A béka harapás milyen? Mély?

A béka harapás milyen? Mély?

Figyelt kérdés
2011. jún. 28. 13:16
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Csatoltan koponya rajzai: fogai nincsenek, csak a fölső állkapcson egy recesor.

[link]

A másodikon a nyelv is jelölve van:

[link]

2011. jún. 29. 14:59
 12/26 anonim ***** válasza:

Minden békának van foga max. nagyon fejletlen és nem használja. Ebből adódon jellemzően nem mély.

-

I I - ehhez hasonló formájú

2011. júl. 1. 06:24
 13/26 anonim ***** válasza:

.-.

I I

2011. júl. 1. 06:25
 14/26 anonim válasza:
a béka nem harap.xd...
2011. júl. 1. 19:36
 15/26 Gauldoth ***** válasza:

1.Nincs foguk.

2.A legtöbb béka a nyelvét használja, de a nagyobbaknál előfordul, hogy nemes egyszerűséggel bekapnak valamit(pl.ökörbéka)

3.Tud harapni, de rendkívül kicsi erővel(nem is fáj, de azért egy legyet akár össze nyomna)

2011. júl. 2. 01:41
 16/26 anonim ***** válasza:

Változó hogy menyire erősen. Hazánkban max. piros vagy fehér ideiglenes foltot hagy. mp-ben mérve jellemzően.

Van fejletlen foguk. Őserdőkben van amelyiknek nagyobb.

Ezeken mi is látható?

[link]

[link]

Varangynak is látszik amúgy.

2011. júl. 2. 02:04
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Hogy foga van-e, még nem jártam utána, pedig nagyon gyakran fogdosok békákat. Eddig csak a külső felüket nézegettem.

Embert fix, hogy nem fog megharapni. Kezedbe veszed a hideg testét, és elkezd rettegni, dobog a kis szíve, próbál menekülni, de nem harap. Én puszit szoktam nekik adni.

Nyelve viszont van, az is fix. Hogy ragadós-e nem tudom, mert emberi kézben nem nyitogatja a száját.

Viszont megfigyeltem őket, mikor tömegével vadásznak hangyákra és egyéb rovarokra szürkületkor. Óvatosan közelítik meg a zsákmányt, majd hirtelen igenis, a nyelvükkel kapják el azt. Hosszú vékony rózsaszín nyelvük van. Legalábbis ezeknek a házi varangyoknak.

Ne félj tőlük! És ne bántsd őket, hasznosak, szúnyogot is esznek!

2011. júl. 2. 08:21
 18/26 Gauldoth ***** válasza:
Ez nem fog, csak redő az állkapcson. A fogak azok máshogy fejlődnek ki(pontosan nem tudom, hogy hogy). Foga először csak a hüllőknek van, de ínnyel még az sincs körülvéve.
2011. júl. 2. 13:01
 19/26 Atiking válasza:

Aki azt írta nincs nyelvük jó nagy fogyatékos...

Ha tényleg láttad a békád és szted nincs nyelve akkor vonszold közelebb a popód és nézd meg jobban....

Minden béka a nyelvét használja a táplálék elkapására...

Emelett nincs foguk hanem mint előbb írta valaki csak egy recés csont. Amit én nem neveznék fognak...

2011. júl. 4. 14:35
 20/26 NL2010 válasza:
Tudtommal csak a kongói óriás emberevő aligátorvarangy harapásától kell tartani. De ő is főleg krokodilokra megy :D
2011. júl. 5. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!