A béka harapás milyen? Mély?
Minden békának van foga max. nagyon fejletlen és nem használja. Ebből adódon jellemzően nem mély.
-
I I - ehhez hasonló formájú
1.Nincs foguk.
2.A legtöbb béka a nyelvét használja, de a nagyobbaknál előfordul, hogy nemes egyszerűséggel bekapnak valamit(pl.ökörbéka)
3.Tud harapni, de rendkívül kicsi erővel(nem is fáj, de azért egy legyet akár össze nyomna)
Hogy foga van-e, még nem jártam utána, pedig nagyon gyakran fogdosok békákat. Eddig csak a külső felüket nézegettem.
Embert fix, hogy nem fog megharapni. Kezedbe veszed a hideg testét, és elkezd rettegni, dobog a kis szíve, próbál menekülni, de nem harap. Én puszit szoktam nekik adni.
Nyelve viszont van, az is fix. Hogy ragadós-e nem tudom, mert emberi kézben nem nyitogatja a száját.
Viszont megfigyeltem őket, mikor tömegével vadásznak hangyákra és egyéb rovarokra szürkületkor. Óvatosan közelítik meg a zsákmányt, majd hirtelen igenis, a nyelvükkel kapják el azt. Hosszú vékony rózsaszín nyelvük van. Legalábbis ezeknek a házi varangyoknak.
Ne félj tőlük! És ne bántsd őket, hasznosak, szúnyogot is esznek!
Aki azt írta nincs nyelvük jó nagy fogyatékos...
Ha tényleg láttad a békád és szted nincs nyelve akkor vonszold közelebb a popód és nézd meg jobban....
Minden béka a nyelvét használja a táplálék elkapására...
Emelett nincs foguk hanem mint előbb írta valaki csak egy recés csont. Amit én nem neveznék fognak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!