Hogy tudok katicabogarat találni?
Már június eleje óta próbálok találni piros katicabogarat, hogy lefotózhassam ,de nem találok. Levéltetveket esznek (úgy tudom) így olyan helyeket kerestem,,ahol sok levéltetű volt anno és mire oda értem se katica se levéltetű nem volt, mindig későn érkeztem. :S
Amiket eddig találtam az mind sárga (cseresznye,meggy fa leveleken),de pirosat egyet sem sikerült.:/
Hogy tudnám őket még időben elcsípni?
Az mindegy hogy 2 vagy 7 pettyes ,csak piros legyen.
Valaki tud olyan helyeket(növényeket,fákat), amiket kifejezetten szeretnek a piros katicák?
Köszönöm
Sajnos egyértelműen egyre kevesebb a katicabogár. Köszönhető ez főleg a harlekinkaticáknak. Ez egy ázsiai eredetű tájidegen behurcolt katicafaj. Bővebb infó róluk: [link]
Eddig a mi kertünkben nem voltak jellemzők, de most tele van velük a mogyoróbokor. Sajnos már nagyobb az esély ilyet látni, mint őshonos katicát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!