Az állatvédő aktivisták azért a bundát ellenzik jobban, mint a bőrkabátot, mert pénzes öregasszonyokat könnyebb zaklatni, mint nagydarab férfiállatokat?
vicces vicces, de kicsit már lejárt...:)
nem.:)
azért, mert a bőrkabát sokkal hasznosabb - és be kell látnunk, ennyi bele kell, hogy férjen -, mint egy nyest szőrme...
Nyilván jó lenne, ha csak valóban szükséges tárgyak készülnének bőrből, de egy bunda mióta szükséges?...
a bőr jól szellőzik és jól melegít egyben.
A bundát felveszed egy évben 2x...
Másfelől meg a bőr általában marha vagy disznóbőr, ritkábban szarvas.
A bunda viszont sokszor veszélyeztetett állatokból készül, ráadásul különösen kegyetlenül ölik meg őket.
(seg.be áram, kamion kipufogó csövével elgázosítás, élve felvágás, minden a szőr minősége miatt kell...)
az öreg nénit meg én is b.szogatnám a bundája miatt...
élve felvágás
Még ha igaz is, mennyivel szenved tovább egy felvágott állat, mint egy percekig kivérző disznó? :D
Hihetetlenek vagytok.
minden jó viccnek fele igaz, ahogy mondotta volt a nagyapám.
éés tényleg.
ez az állatvédelem néha már túllő a célon. persze, ne kínozzák a kutyákat azzal, h kennelbe zárják őket egész életükre.
de! miért baj az, ha normálisan kinéző dobermant akarok, és levágatom a fülét? majd elfelejti. én sem emlékszem arra, h milyen volt, mikor pár hónaposan kilyukasztották a fülemet.
a bunda: az a csóri állat úgyis meghal, miután lenyúzzák róla a bundit, akkor meg nem mind1?
egyébként tényleg így van, a marha vagy a sertés, amit megeszel, annak tudod hordani a bőrét kabát vagy cipő formájában, tehát az egész állat hasznosul.
milyen jó lenne, ha a nutriákat nem csak megnyúznák, hanem pl. odaadnák az éhezőknek. na, akkor tudnám egy kicsit értékelni az unatkozó semmirekellő állatvédőket.
Peruban megeszik a tengerimalacot, nálam meg itt legelnek a ketrecben. most akkor én is menjek tüntetni?
általába bőrkabát:marhabőr,dísznóbőrböl van.
ezeket a húsukért igyis-ugyis levágják tehát azért nem tesznek ezért semmit.
a szőrmekabátért meg olyan állatokat ölnek meg,amit amugy meg nem ölnének le.
röviden ennyi,de már más is írta de sokan nem értik meg ugy se
00:40
a disznót már árammal agyonütik,nem szenved sokat,normális helyeken.osztálytársam mesélte aki hentes és jár gyakorlatra már.
amikor élve levágják róla a bőrét még nagyon sok ideig szenved mert nem hal bele egyböl,a kis szőrmeállatka.mert bőrével együtt levágják róla és undoritó és sajnálom őket
a disznót már árammal agyonütik,nem szenved sokat,normális helyeken.osztálytársam mesélte aki hentes és jár gyakorlatra már.
Nem mindenhol, én voltam lent falun disznóölésen, nagyon nem árammal ütötték agyon...
Régi poén, de jó. :D
Sok állatot ugye a szőrméje miatt vadásztak/vadásznak olyan elmebeteg mértékben, hogy a kihalás szélére sodródtak, a bőrszerkók állatai meg általában nem veszélyeztetett fajok (kivéve pár hüllőbőr cuccot). Meg máshogy viszonyulunk a húsukért is tartott állatok lenyúzásához, mint a direkt prémért tartottakhoz, gondolom ez olyan kulturális dolog. Ha az ezüstrókát és a hermelint is pont ugyanolyan kajaállatnak tartanánk, mint a marhát és birkát, a bundijuk lekapása se lenne annyira visszataszító.
A nagyon vérgőzös állatvédő aktivisták, pl petások a marha- és csirketelepeket is ellenzik, meg sokan minden állati eredetű terméket, bőrcuccot, kaját, zselatint, állatkísérletes kozmetikumokat is beleértve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!