"A halastavakban például legális befogni és eladni a kecskebékákat, mert ott dúvadnak számítanak."
Na hát ezt nem hiszem el. Szerintem ha egy állat védett, az mindenhol védett. És akkor már miért csak a kecskebéka? A kis tavibéka és a nagy tavibéka szinte ugyanaz a faj (belőlük jött létre a kecskebéka, mint hibrid), velük mi van?
Az éttermekben meg gondolom illegálisan van, hogy akadna a torkukon.
2011. jún. 5. 16:52
12/17 Platypus válasza:
Léteznek eseti kivételek néhány meghatározott helyen. Ez nem azt jelenti, hogy odamész és megfoghatod, hanem hogy a megfelelő hatósági engedélyekkel rendelkező személyek az engedélyezett helyen begyűjthetik és az is meg van határozva, hogy mit lehet velük csinálni. Nem tudom pontosan hogy megy, de az ELTEn konkrétan így veszik a boncolásra való békákat. Le van papírozva az egész, még a tetemekkel is el kell számolni.
2011. jún. 5. 17:06
13/17 anonim válasza:
Hát remélem igazad van, Platypus. Meg gondolom nem tömegesen boncolják őket és még étteremben sem nagyon találkoztam békacombbal. A közúti gázolások miatt biztos több béka pusztul el.
2011. jún. 5. 17:11
14/17 anonim válasza:
Komolyan mondom már majdnem többen védik a békákat. De gondoljátok már végig, a tudást amit megszereznek később a mi állatainkat, illetve lehet hogy minket fognak gyógyítani.
és az igaz hogy a közúti gázolásokba több béka hal meg naponta mint kb 5 év alatt az a magyar egyetemeken.
2011. jún. 5. 19:57
15/17 anonim válasza:
Hát... durva. Azér én is sajnálom szegény békákat, patkányokat, nyulakat, de megértem, elfogadom, hogy az oktatás része. Én egy tó mellett lakok, és naponta többször is látok az utcán kilapult békákat, szegényeket elütötte gondolom egy autó, busz... Az a pár, amiket élve boncolnak, szinte semmi ehhez képest... :D
2012. márc. 2. 12:54
16/17 anonim válasza:
Ti hülyék... nincs mert az állatkínzás!!!!
2012. máj. 15. 20:41
17/17 anonim válasza:
Utolsó...
Állatkínzás mi? Hát jó, nevezze mindenki annak,aminek akarja, de az sokkal rosszabb, ha több ezer kis kedves, okos házikedvenc hal meg, mert nem tudnak mit cseszni. Na most válassz, melyik a jobb; ha élve felboncolnak pár állatot, vagy ha meghal a kutyád? Valamit valamiért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!