Ugye ez nem csótány? Fotókkal.
Kb. fél órája húztam fel a (műanyag)redőnyt és az ablaküvegen volt kívülről. Azóta sem merem kinyitni az ablakot és a hátamon futkos a hideg!
Szóval itt lehetett az ablakon kb egész éjjel, este 9től csak nem vettem észre...
Sajnos csak ennyi kép van, mert hiába állítottam be a makro módot a kinti tájra fókuszált mindig.
Aztán pedig hirtelen elszállt onnan a szóban forgó élőlény! A csótányok tudnak egyébként repülni?
Az a helyzet, hogy pont a géppel foglalkoztam így csak fél szemmel láttam, hogy mintha elrepülne. Nem lefelé esett, hanem oldalt kicsit fenti irányba repült - azt hiszem.
Ideges vagyok, mert szüleimet nem nagyon érdekli a tisztaság itt csak én szedem össze a szemetet és ha a csótányok megjelennek akkor azt tudom nagyon nehéz kiirtani.
Ahogy számoltam 6 lába volt, 2 pici dolog a szájánál és a 2 hosszú cucc a fején. Illetve a potrohánál az a kis villás izé. Sajnos a felső részét sehogy sem láttam, csak a hasát.
A teste illetve ott az a rész körbe olyan recés vagy milyen. Maga az állat a hosszú csápok nélkül szerintme olyan 1 centi hosszú lehetett, de sajnos már nem tudom mert nem mértem le... így ez nem annyira biztos.
Elnézést, hogy nem vágtam meg rendesen a fotókat, de ideges vagyok. Az ablak pedig nem a legtisztább, mert nemrég esett az eső és felverte rá a piszkot.
Élőben inkább olyan alakúnak tűnt, mint a 85-ös képen, a másikon kicsit darázsra hajaz.
Teljesen ki vagyok, ez csótány volt?! Lehetséges, hogy ez véletlen?
Kertes házban lakunk kb. 40-50 éve épült a ház, nem tudok róla, hogy lett volna itt valaha csótány.
Sz.háló van de az ablak miatt csak úgy lehetett felszerelni, hogy kis hézag van oldalt az ablak és a háló külső faléce között, mert ha odarögzítik akkor nem nyitható az ablak többé...
Ez 100% csótány, suliba is ilyenek mászkálnak, ne hagyj kint kaja maradékot, tányérokat, és porszívózz mindig.
Legalább ne szaporodjanak olyan gyorsan.
És akkor nagyon kell aggódni? Most már a házban is van/lesz?
Vagy ilyen előfordulhat, nem? Hiszen elvileg kint élnek, közlekednek. Vagy mindig csak ott van ahol tartósan él is?
Szerintetek az ablakot ki merjem nyitni? Végül is már elrepült, eddig meg még sosem láttam ilyet, gondolom akkor nem nagyon van több. Ott a háló is, csak kis rés van a keret és az ablak között, ott nem tudom átférne-e.
Lehetséges, hogy semmi probléma nem lesz és többé nem találkozom itt ilyen állatokkal?
Nagyon félek minden ilyen dologtól sajnos.
Sajnos nem hiszem, hogy anyáék kihívnák az irtókat... nekik hiába sírnék, elintéznek annyival, hogy nincs pénz. :( na mindegy.
Még annyi kérdésem lenne, hogy ugye nem rakhatott ide petéket az ablakhoz?
Olvastam róla, de csak az volt, hogy valami petetokba helyezi az nem, hogy hová... kell-e ehhez ételmaradék vagy valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!