Libáim 3 és fél hete ülnek a tojásokon. Lesz ebből még valami?
Azt mondom, inkább ne törd meg, mert eszembe jutott a kisliba, akit írtál. Még fejletlen, lehet a többi is. Hisz pelyhesnek kellene lenniük. Lehet nem akkor ült meg, amikor láttad?! Éjjel még valamikor kijön, ha még tojik. Hagyd még ülni egy hétig, aztán majd lesz vmi.
Azért lámpázd meg. És írd meg mi volt. Meg is mozgathatod, h hallasz-e csipogást.
Ha csipog él, ha nem, akkor, vagy belefulladt, vagy valamiért nem fejlődött ki. De lehet a tiedek még nőnek. Mekkora volt a meztelen? Volt már akkora, mint egy frissen kelt kelt liba?
ma rázogattam de semmit sem hallottam, a tojások elég nehezek voltak bár nem tudom ez mit jelent volt benne vagy 2 amiben lötyögött valami, akkor az záp?? vagy csak még a vér van benne? az nem lehet hogy nem ültek rajta eleget mivel szegény 3 tojóm egyszerre ült le és mindig ült rajta valaki, nagy csata is ment azon hogy ki alatt van több tojás. a kisliba szerintem elég nagy volt, igazából nem is tudom miylennek kellene lennie,ez az első keltetésem.
amugy még fognak tojni a libáim?? 45 tojást tojtak eddig de abból csak 20 volt jó mert akkor még nem volt gúnárom, ha esetleg tojnának még keltetőgépben eredményesebb lenne a keltetés?
Ha olyan érdekes, lötyögős hangot adott ki, mintha vmi sűrű folyadék lenne benne, akkor az záp. A liba 50-60 tojást tojik évente.
Ha harcoltak, akkor szerintem meglehet, hogy nem ült rajta rendesen, és hol kihűltek a tojások, hol melegen voltak.
Várj még, lehet, h későn ült meg rendesen. Azt szokták mondani, hogy a kacsa-liba, olyan, mint a c..nygyerek, megmarad mindenhol. Lehet még fejletlen. Másra nem tudok gondolni a pucér kislibából ítélve. Bár kacsáim szoktak kelni, libám még nem volt, csak a szembe szomszédnak van, ő szokta mondani mi van velük.
Az amit láttál természetes, azzal a lötyivel táplálkozik a kisliba. De jóval később ülhetett meg a liba, mint gondoltátok (rendesen), mert ahogy leírtad, még egy hét kb míg kikelt volna.
Nagyon ritka, ha kétszer ül meg egy évben.
keltetőt lehet készíteni házilag, guglizd ki, és nagyobb biztonságban kikelnek. A sok záptojás két lehetőség miatt lehet, 1, hogy nem ült rajta rendesen a liba, és hol melegítette, hol nem, 2, a gácsér nem túl jó.
Sajnálom a kislibát, de kétlem, hogy kikelt volna, mert, ha kipukkan a záptojás, akkor otthagyja a rendes tojásokat is. Ha több libát ültetsz, úgy ültesd őket, hogy vagy ne lássák egymást, vagy ne tudjanak egymáshoz menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!