Ezt mégis hogy gondolják a vadászok?!
Drága Semjén zsolt úr vadászhatóvá tenne több védett állatfajt. És a vadászok többsége ezt támogatja.
Érdemes a cikk alján a kapcsolódó anyagokat is elolvasni, illetve még ezeket:
Ráadásul pont a vadászok találnak ki ilyeneket, holott pont nekik kellene védeniük az állatállományt az orvvadászoktól, agancsozóktól meg az erdőt a fatolvajoktól. (Persze nyílván nem helyes általánosítani, biztosan sok vadász ellenzi ezt a gyalázatot.)
De úgy tűnik, azt hiszik, ha már fegyver van a kezükben, bármit megtehetnek. Ráadásul Semjén Zsolt láthatólag teljesen hasraütészerűen találta ki, hogy na akkor mire lehessen vadászni, mert pl. említ olyan fajt, amiért nemzetközi és európai szinten kűzdenek, hogy növekedjen az állományt. De említi a kanadai ludat is, aminek a vadászatával nincs semmi gond, mivel nálunk nem őshonos, tájidegen faj. Csak éppen eddig 18szor észlelték az országban, ami nagyon csekély. Így tehát gyakorlatilag értelmetlen, hogy azt mondja egy vadász, hogy na kimegyek kanadai lúdra vadászni.
Ja és mindezek tetejébe még a vadállományt sem tudják megfelelően kézben tartani, mert a túlszaporodott szarvas és vaddisznóállomány egyre nagyobb természetvédelmi és mezőgazdasági problémát okoz. Legutóbb amit olvastam ezzel kapcsolatban a tiszafához (a 2011es év fája) kapcsolódik. Ugyanis a Bakonyban van Közép-Eu. legnagyobb természetes tiszafaállománya, ami azonban drasztikusan csökken a túlszaporodott nagyvadállomány miatt (mivel rájuk nem hat a fa mérge).
De a legmegdöbbentőbb, amit vadászról olvastam, hogy valaki mutatott egy képet egy jégmadárról a vadász ismerősének, akinek ez volt az első reakciója: Ilyet még nem lőttem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!