Miért tömték/tömik a libákat? Nem esznek maguktól rendesen vagy miért?
A mája miatt.
Hisz ha túletetik akkor az egészségtelenül sok kukoricától szép nagy, zsíros mája lesz ami köztudottan drága, értékes eledel.
Szerencsére ma már nem nagyon divat a tömés.
1. A világon mindenhol máshol tömik a májlibákat.
2. Valamikor mi voltunk benne nagyhatalom.
3. De hála bizonyos állatvédő szervezetek kampányainak, elintéztek minket. Az akciónak semmi köze nem volt az állatok védelméhez, a magyar konkurenciát intézték el. (értsd: külföldiek nem az ottani termelők ellen kampányoltak.)
Amúgy a libának semmi baja nincs a töméstől. Többet eszik, kövérebb lesz, mája megnő, emésztőrendszere több takarmányhoz alkalmazkodik. Személy szerint kevésbé tartom elítélendő gyakorlatnak, mint szteroidok használatát más állatok hízlalásakor.
22:21-nek.
Nem jól tudod, így a 2. és 3. pont pontatlan. Az állatvédők kísérletet tettek rá, de nem sikerült nekik. Évi 1800 tonnás termelésével, 8 milliárd forint árbevételével Magyarország még mindig világelső a libamáj előállításában: a világ libamáj termelésének 80 százalékát hazánk adja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!