Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Milyen gőte a képen látható...

Milyen gőte a képen látható egyed?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Ma délután fogtam itt Svájcban,ezért valószínűleg alpesi,de én mégsem vagyok ebben biztos.Szerintem lehet,hogy tarajos.Mit gondoltok?

2011. márc. 27. 21:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A közönséges tarajosgőtéről: "A dunai tarajosgőtéhez nagyon hasonló, nagytestű gőte, akár 16 cm-es testhosszt is elérhet. Háta sötétbarna fekete foltokkal tarkítva, vagy egységesen fekete. A nőstény általában sötétebb, és a gerincvonala mentén sárga csík húzódik. Hasoldala narancssárga, fekete foltokkal. Oldalán apró fehér pöttyök találhatóak. A nászruhás hímek a szem vonalától a farok végéig húzódó rojtozott szélű magas tarajt viselnek, farkuk oldalán hosszanti fehér csík húzódik. Lárvája a dunai tarajosgőte lárvájához hasonlít."

Vagyis a hasa narancssárga, és csak a nászruhás hímnek van taraja.

Továbbá alapból kizárhatjuk a dunai tarajosgőtét. Valamint ha nem egyszínű narancssárga a hasuk, akkor az alpesi gőtét is. Én képek alapján a pettyes és talpas gőtét is kizárnám. Az alpesi tarajosgőténél pedig fehér foltozás látszik az arcon és a torkon, szóval ezt is kizárhatjuk. Így marad a közönséges tarajos. De nem vagyok szakértő. Néz utána magad is: [link]

[link]

2011. ápr. 2. 10:58
 12/15 A kérdező kommentje:
Ja igen az alpesi gőte ellen még az az érv szólt,hogy nincsenek rajta fehér pöttyök...
2011. ápr. 3. 20:53
 13/15 anonim ***** válasza:

Bocs az off-ért!

De csak eszembe jutott, hogy miért nem lehetne valami gekkó?

Havernak vannak gekkói, és haljak meg majdnem ugyanilyenek vannak köztük 1-2 db...

Nézem a lábait, fejét és hát nincs ilyen gekkó?

De én sem vagyok szakértője, csak elolvastam, megnéztem és nekem gekkó ugrott be róla...

Bocs a zavarásért!

ui:

Most nézem nem is off:D

"Ne OFFolj! Azaz ne írj olyat a válaszba, aminek nincs köze a kérdéshez!"

Van köze! :)

De mégis bocs! ;)

Csáó!

2011. ápr. 4. 17:00
 14/15 anonim ***** válasza:
Vadon gekkók leginkább trópusi és mediterrán területeken élnek. Svájc pl. egyikbe sem tartozik szerintem. :) Persze ott is előfordulhat elszökött/elengedett példány, de ez közönséges tarajosgőte lesz.
2011. ápr. 4. 20:34
 15/15 A kérdező kommentje:
Igen én is ezért nem gondoltam gekkóra egyáltalán,mert az trópusi területeken éldegél...Anya persze egyből legyíkozta,de láttam pl. a farkának a formáján,hogy gőte,mert suliba készítettem anno kisleőadást a kétéltűekről és akkor kicsit okosodtam,de sajna szakértő nem lettem:D
2011. ápr. 4. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!