Milyen gőte a képen látható egyed?
Ma délután fogtam itt Svájcban,ezért valószínűleg alpesi,de én mégsem vagyok ebben biztos.Szerintem lehet,hogy tarajos.Mit gondoltok?
A közönséges tarajosgőtéről: "A dunai tarajosgőtéhez nagyon hasonló, nagytestű gőte, akár 16 cm-es testhosszt is elérhet. Háta sötétbarna fekete foltokkal tarkítva, vagy egységesen fekete. A nőstény általában sötétebb, és a gerincvonala mentén sárga csík húzódik. Hasoldala narancssárga, fekete foltokkal. Oldalán apró fehér pöttyök találhatóak. A nászruhás hímek a szem vonalától a farok végéig húzódó rojtozott szélű magas tarajt viselnek, farkuk oldalán hosszanti fehér csík húzódik. Lárvája a dunai tarajosgőte lárvájához hasonlít."
Vagyis a hasa narancssárga, és csak a nászruhás hímnek van taraja.
Továbbá alapból kizárhatjuk a dunai tarajosgőtét. Valamint ha nem egyszínű narancssárga a hasuk, akkor az alpesi gőtét is. Én képek alapján a pettyes és talpas gőtét is kizárnám. Az alpesi tarajosgőténél pedig fehér foltozás látszik az arcon és a torkon, szóval ezt is kizárhatjuk. Így marad a közönséges tarajos. De nem vagyok szakértő. Néz utána magad is: [link]
Bocs az off-ért!
De csak eszembe jutott, hogy miért nem lehetne valami gekkó?
Havernak vannak gekkói, és haljak meg majdnem ugyanilyenek vannak köztük 1-2 db...
Nézem a lábait, fejét és hát nincs ilyen gekkó?
De én sem vagyok szakértője, csak elolvastam, megnéztem és nekem gekkó ugrott be róla...
Bocs a zavarásért!
ui:
Most nézem nem is off:D
"Ne OFFolj! Azaz ne írj olyat a válaszba, aminek nincs köze a kérdéshez!"
Van köze! :)
De mégis bocs! ;)
Csáó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!