Egy állat tud öngyilkos lenni?
Érdekes cikk erről a témáról:
szia!
állítólag a kísérleti állatok, ha "megunják" azt, hogy kalodába zárva élnek, és mindenféle maró anyagot csepegtetnek a szemükbe, akkor kitörik a saját nyakukat (nyúl, liba). Egyszer olvastam egy állatkísérletekről szóló cikkben.
Szerintem az állatok nem tudnak öngyilkosok lenni!
Ahhoz olyan szinten kéne gondolkodniuk mint az embernek. Őket fajfenntartási, túlélési ösztönök vezérlik.
Elhiszem, hogy van olyan levéltetű aki felrobbanva megöli a katicát, így megmenti a többi tetvet, DE az a tetű nem gondolja végig, hogy jaj, most meghalok stb..., mert nem képes rá. Ösztönösen cselekszik ilyenkor.
Szerintem a kísérleti állatok sem képesek az öngyilkosságra! És mi az, hogy megunják???? Ha öngyilkosok tudnának lenni, akkor már a bezárásuk napján, de alighanem az első tesztek után megtennék. Ha ki is törik valahogy a nyakuk, az is csak valami kínszenvedés vagy kényszeres pótcselekvés következményeként fellépő baleset.
Az emberek sem úgy lesznek öngyilkosok, hogy na, holnap végzek magammal. Ez egy olyan hosszú lelki folyamat, amire állatok nem képesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!