A párom "állat-gyűjtő", mit csináljak, hogy leszokjon róla?
Nagyon szeretem az állatokat, és amiket megvesz/hazahoz, azok hihetetlen édesek, imádom őket, de már így is zsúfoltan vagyunk tőlük, és mivel párom még iskolába jár, én fizetem az állatait, körülbelül 30.000 Ft/hó. Elegem van abból, hogy nem vehetek magamnak egy új cipőt vagy ruhát, mert hirtelen lett még egy nyúl, és kell az új ketrecre, még több kaja, vigyük oltásra, közben a másik beteg lett... Minden pénzünk erre a fura hobbira megy.
Már van 1 kutyánk, 2 nyuszink, 1 csíkos mókusunk, 6 macskánk, 1 akváriumunk kb 50 db hallal, 1 csincsillánk, 1 papagájunk, és etetjük a sünöket a kertben. 1 teknőst sikeresek elajándékoztunk már, de nagyon nehéz volt, mert csak olyan jöhetett szóba, akinél látogathatjuk... Meddig mehet ez így? Most pedig szeretne egy gekkót, de én nem adok rá pénzt, mert nagyon drága, és a tartása nehéz is és sokba is kerül, de persze ezen össze fogunk veszni. Mit csináljak?
A 6 macska tényleg nagyon sok. Legalább ivartanítva vannak? Valóban az lenne a legjobb, ha az a négy macska új gazdihoz kerülne, mert ha nicsenek ivartalanítva, akkor még nayon sok mcskátok lesz... Én a kutyát, a két macskát meg a mókust tartanám meg, meg max még egy nyuszit. Az akváriumot halakkal együtt jó pénzért el tudjátok adni. Így szerintem marad elég állatotok és pénzetek is.
Egyébként a barátoddal mindenképp ülj le és beszéld meg vele ezt, és addig ne hagyd békén míg rá nem jön, hogy lehet télleg jobb lenne kevesebb állattal. Bár szerintem ez az állatgyűjtés is egy betegség lehet, szóval nem lesz könnyű dolgod, esetleg szakember segítségét is kérheted, persze a barátod tudta nélkül, mert tuti azt hinné, hogy elmebetegnek nézed és ezért kértél segítséget pszichológustól. A gekkót pedig már tényleg ne engedd meg neki és mást se, érvelj azzal, hogy minél több állata van, annál kevésbé tud maximálisan gondoskodni mindegyikről. Akár adj neki ultimátumot, hogy vagy te mész vagy néhány állat. Ha szeret, akkor megteszi, amit kérsz. Egyébként meg nagyon szerencsés a barátod, hogy ilyen barátnője van, a legtöbb csaj futva menekülne, miután rájönne, hogy ennyi állatot mennyi munkába és pénzbe kerül gondozni. Remélem sikerül meghoznotok nemcsak számotokra, de az állatok számára is a legkedvezőbb döntést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!