Ráülhetek a hidegvérű lóra?
köszönöm a válaszokat.
amúgy neem, nem én ülnék rá fel elsőnek
a hidegvérűeket nem szokták 3-4 éves koruk előtt elkezdeni lovagolni. nem tudom, hogy megkezdtétek-e már a betanítását, de ha nem, mindenképp szakemberre bízzátok, mert a félrenevelt lónál kevés veszélyesebb dolog van (nem érti a segítségeket, megijed, ha büntetik olyan dologért, amit nem ért félni kezd a lovastól és egy idő után megpróbál szabadulni tőle, és még sorolhatnám...) a belovaglás nem úgy működik, hogy pár lépés erejéig felülsz rá, hátha jól fog viselkedni... ezt teljesen az alapoktól kell kezdeni, és fontos, hogy olyan ember csinálja, aki tapasztalt a lovakkal kapcsolatban. a hidegvérű alapjáraton nyugodt típusú ló, mint a neve is mutatja, de egy félrenevelt lóból sok minden lesz, csak nyugodt, kiegyensúlyozott ló nem. nem tudom, hogy milyen kiképzési szinten áll a te/ti lovatok, ha már nyereghez van szoktatva, akkor az egész szöveg jelentőségét veszti, bár én kissé korainak tartom a 2,5 évet.
sok sikert a pacihoz :)
hidegvérűek későn érnek ellentétben a telivérekkel.
kérjétek belovagló segítségét
rendben :)
nagyon nagyon köszönöm mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!