Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Miért hívják a néma kacsát...

Miért hívják a néma kacsát némának, amikor ugyanúgy nagy hangal hápog mint a házi kacsa?

Figyelt kérdés
2011. jan. 29. 17:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezt mondják róla az okosok: A néma kacsa azért is népszerű, mert – mint népi neve is mutatja – igen halk. Leginkább sziszeg, néha morog és csendesen hápog. Kárpótlásul változatos metakommunikációs eszközöket használ: kattotatja a csőrét, rázza a fejét, felfújja magát, billegeti a farkát stb.
2011. jan. 29. 18:04
 2/8 Platypus ***** válasza:
Szerintem a néma kacsa nem hápog ugyanúgy, inkább olyan hangja van, mintha éppen fuldokolna. Amúgy más fajba is tartoznak, a néma kacsa a pézsmakacsa tenyésztett változata, a sima házi kacsa meg a tőkés récétől származik.
2011. jan. 29. 18:19
 3/8 A kérdező kommentje:
Én nem tudom, hogy melyik honnan származik, de a kert szomszédba vannak ,,néma kacsák" de olyan hangosan rákezdenek olykor mint a sima kacsák. Éjjel alszanak, csak akkor zavaró, amikor reggel hazamegyek egy 24 órás szoli után, tök fáradt vagyok, és hiába szeretnék aludni kicsit, felhápognak. :-(
2011. jan. 29. 18:35
 4/8 anonim ***** válasza:

[link]

Google, wikipédia a legjobb barátod. Anélkül is juthatsz információhoz, hogy mások idejét rabolnád :)

2011. febr. 2. 08:24
 5/8 A kérdező kommentje:

08:24!

Ha annyira nincsen időd válaszolni akkor minek jössz erre az oldalra?

És egyáltalán ki kötelez arra hogy írj valamit?

Amit belinkeltél köszönöm, de olvastam már, és akkor se értettem meg belőle, hogy miért néma a kacsa amikor nem néma.

2011. febr. 3. 00:00
 6/8 anonim válasza:
Ha olyan hangos akkor nem némakacsa.A néma kacsa (nálunk főleg a gácsér) felborzolja a tollát rázza a farktollait ás fuldokló hangot ad ki.
2015. jún. 12. 20:56
 7/8 anonim válasza:
elvileg ilyenkor nagyobbnak akar tűnni
2015. jún. 12. 21:06
 8/8 anonim válasza:
a gácsér fuldokló hangot ad ki tojó meg halk de néha olyan mint h nyerítene
2015. aug. 28. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!