Szerintetek aranyos?
Nézd,lovat nem veszünk az alapján,hogy aranyos,mind az.
Én azért sem venném meg,mert sem származási lap,sem lóútlevél,ezek alapokmányok.
Milyen célra vennéd?
Szép, fiatal jószág, ha van olyan anyagi helyzeted, amiből meg tudod oldani az ellátását, tudsz neki egy istálót bérelni, vagy van neked esetleg sajátod, akkor nézd meg személyesen a lovat, (ha nem értesz hozzá, akkor vedd igénybe egy lovakhoz értő ember, esetleg állatorvos segítségét), és ha minden rendben vele, és neked szimpatikus (ez komolyan fontos!), akkor vedd meg.
18/l
Szép kis ló, de ez még csikó... 3-4 éves koráig csak nézegetheted a legelőn, mert akkor illik belovagolni egy lovat, megfelelő előkészítés után, akár hobbyra lesz akár nem. Ráadásul a belovaglást nemárt hozzáértőnek elvégeznie, mert nagyon könnyen el lehet rontani.
Csak akkor venném meg, ha a mostani tulaj lesütteti és a lóútlevelét is rendezni, mert ez bizony plusz kiadás.
Inkább vegyél egy belovagolt 5-6 éves lovat egy éves csikó helyett.
Ha annyira érdekel menj oda, nézd meg a csikót, vigyél magaddal még egy két hozzáértő embert, de azért ne vedd meg mert aranyos....
Már írtam, hogy a másik lovam mellé akarok és mind a kettővel lenne foglalkozva. Meg akkor apukámmal el tudnánk menni lovagolni.
Értek a lovakhoz tudom mikor, kell betörni, hány éves kortól lehet futószárazni stb. (=
A lovat nem betörik, hanem belovagolják.
Az ok, hogy apukáddal mennél lovagolni, na de mikor? Akár egy hét múlva, vagy 3 év múlva? Na ez a nem mindegy.
Végül is akár milyen lovat is veszel a lényeg, hogy legyenek rendben a papírjai, lóútlevelet minden lóra kötelező kiváltani, anélkül meg sem venném, de legalább legyen sütve és erről legyen egy papír, illetve az oltásit nézd meg, hogy rendesen vezették-e. Na meg ha elég idős, akkor ki is kell próbálni.
Nem mindegy? A lényeg, hogy érted amit írok. itt nálunk mindenki úgy mondja, hogy "betörik a lovat". -.-
Mi fogunk rajtuk lovagolni. Inkább egy olyan lovat veszek ami még nem 4 éves felett van. És miért??? Azért, hogy engem szokjanak meg és ne mást. -.-"
Idős lovat semmi kép nem veszek mi haszna lenne?
Megveszem nagyon erőltetni se merném lehet rá se ülnék nehogy baja essen. Azt 1-2 hónap vagy év után feldobja a talpát és akkor pluszba még fizessek rá.
Itt egy egy éves csikóról van szó. A másik lovamnak is rendeztük a papírjait mert neki sem volt. Neki is rendezni fogjuk. Ez legyen a legkisebb baj! (=
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!