Hogyan nyerhető el és/vagy vissza egy ló tisztelete, bizalma?
Én a parelli híve vagyok, érdemes játszani a 7 játékot. Eleve úgy indul a dolog, hogy a lovat nem paskoljuk, hanem simogatjuk (pl te minek örülsz jobban? ha megsimogatják a válladat, vagy ha paskolgatják?).
Fontos még a szaglás, hagyni kell a lónak, hogy megszagoljon, így később is megismer, aztán ők is mind különböznek, vannak bújósabbak és kevésbé bújósak, van amelyik jobban szereti a simogatást, és van amelyiket békén kell hagyni, elég a boxában, állásában tartózkodni.
Az a baj, hogy egy 21 éves herélt iskolalóról van szó. Ugye más is kapcsolatba kerül vele. Tehát ha én megszerzem a tiszteletét, lehet, hogy más emberrel kapcsolatban rossz emlékekei vannak, ezért velem újra ellenségesen, védekezően viselkedhet. Vagy ez így hülyeség?
Az lehetséges, hogy a ló megbízik a lovasában (a ló fél a traktor/ autó hangjától, ha a lovas ott/ rajta van simogatja, bíztatja megnyugszik), de nem tiszteli – ha a lovas be akar menni a boxba hátracsapja a fülét és harapni akar? Vagy nem tudja hova tegyen – saját maga fölé vagy alá rendeljen – és ezért viselkedik így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!