Amik tavasszal rajzanak méhek, azokat ha befogom és kaptárba költöztetem, olyan, mintha vennék egy kicsi családot?
Mivel a környékeden lévő méhészek ismerik egymást és tudják ha valamelyiktől szöktem meg méhek,ezért célravezetőbb lenne szólni nekik.Ha nem tudják kié akkor befoghatod őket,mert nem vagy köteles visszaadni,de úgy illik.
Ha akarsz tartani méheket szólsz egy méhésznek és segit az elindulásban.A méhészek általában nagyon korrekt és segitőkész emberek.Sokat ismerek és még bunkóval eggyel sem találkoztam.
Amúgy többnyire életképes az ilyen kolonia,de vigyázni kell hogy a királynőjük nehogy elpusztuljon mert akkor semmi értelme a többinek,mert az tartja életben a rajt.
Köszi a választ,pénzügyileg nincs 30.000Ft-om egy család méhre,ezért gondoltam rá,bár nagyon sok döglött volt a padon,és aránylag kevés élő.Ez normális,vagy ők már el fognak pusztulni?Vigyek nekik fel cukrot?
Nem tudok a környéken méhészről sem,legközelebb vagy 8-10km-re,létezik hogy onnan jöttek volna?
Tőlem az is lehet,bár azok nem is háziméhek voltak!:D
Apumnak egyik ismerőse egy kicsit ért hozzájuk(az apjának volt)és megnézte őket,és valami nemtudom mik voltak,leszedték a fészket és kivitték a kertbe.Amúgy teljesen földből volt,vagy kakiból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!