Létezik az, hogy az állatok is éreznek?
persze. ők is félnek és szeretik a gazdit. persze ezek csak túlélési szempontok, de azért mégis érzelem egy formája. az ember se jobb, mi is fajfenntartásból szeretünk és gyűlölködünk.
a kufirc egyértelmű miért, az öldöklés meg védekezés és érvényre jutás
Természetesen. Ők is érző lények,tudják/megérzik hogy ki szereti,illetve kinél nincs jó kezekben. Ezeken kívül még sokminden mást is éreznek,de a kérdésedre válaszolva:
IGEN,nagyon is. :)
Remélem,tudtam segíteni.
Miért ne éreznének? Az állatok(legalábbis a gerincesek) is igen bonyolult, szociális viselkedésekre képesek. Erre a legegyszerűbb magyarázat az, hogy az állatoknak is hasonló érzéseik vannak, mint nekünk, legfeljebb nem olyan bonyolultak. Egy állat lehet, hogy nem képes értelmezni létfilozófiai kérdéseket, de az alapvető érzéseik nem különböznek a mieinktől.
Ajánlom neked Csányi Vilmos Van ott valaki? című könyvét.
Persze
Szerintem egymás között ők is ugyanolyan értelmesen tudnak kommunikálni. Szerintem ők is ugyanúgy tudnak beszélgetni egymással ha nem is úgy mint mi emberek. Mármint egy fajba tartozó állatok egymással, két különböző állatfaj egymással nem hiszem.
De egy-két emberi szót is megértenek ugye de pl. a kutyák alapvető dolgait egy kutyákat jobban ismerő ember is megérti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!