Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Szerintetek, ha egy kiskutya...

Szerintetek, ha egy kiskutya játék közben harapdál, és fájdalmas, akkor haragszik?

Figyelt kérdés
Mert mérges ám!Van aki azt mondja,nem kell vele foglalkozni,van aki azt hogy hisztizik,és nem szabad addig elengedni míg meg nem nyugszik!És ezt anyukámmal csinálja,ő van vele sokat,ő neveli.Mikor megakarja szeretgetni bedurvul,és éles fogacskáival fájdalmasat harap.Mi ilyenkor a legjobb módszer?Segítsetek!
2010. dec. 28. 18:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Van, hogy a kölykök között is eldurvul a játék, már-már harc lesz belőle. Mivel a kiskutyátok egyedül van, csak anyukádon tudja "alkalmazni" a vele született ösztönöket, ilyenkor a legjobb, ha éles hangon rászólunk, ha nem enged, akkor legfeljebb még egyszer.

Ha a kiskutyák játéka eldurvul, a támadott fél éles, fájdalmas hangot ad ki, ilyenkor a "támadó" rendszerint abbahagyja a harapdálást.

Tehát rá kell szólni a kutyára, éreztessük, hogy fáj és hagyja abba, de továbbra is mutassuk magunkat nála felsőbb rangúnak.

2010. dec. 28. 20:38
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ:)Sikítottunk,nem foglalkoztunk vele,mindent bevetettünk.Már aggasztó,hogy valamit elrontottunk,és harapós lesz?De nem mindig ilyen...Egyébként imádni való,és nagyon játékos,de érthető 12.hetes még kölyök.Le fog erről szokni?És ha a jajgatás,sikítás,és ha a nem szó is közömbös neki?Pedig foglalkozunk vele sokat!Vagy ez a baj?
2010. dec. 29. 09:50
 3/6 anonim ***** válasza:

A legtöbb kiskutya ilyen kis idióta :-). Nagyon picike még.

Annyira bezsongatják magukat, hogy aztán bedurvulnak és össze vissza harapják az embert a kis élet fogukkal.

Szerintem, ha mindent próbáltatok és "süket fülekre" talál, akkor pl. hagyjátok ott játék közben. Szerintem egy idő után felfogja, ha játszani akar akkor kicsit normálisabban kell viselkednie :-). Sok sikert. Egyébént szerintem olyan viccesek ilyenkor :-)

2010. dec. 29. 11:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Megszeretgettem,megsimogattam beszélgettem neki.Úgy látszott nyugodt.Kezdte keresni a kezem.Biztosan jönnek a fogacskái,először csak kicsiket,majd úgy belém harapott,hogy vérzett az újjam.Nem adom fel,próbálkozunk!Köszi a választ!
2010. dec. 29. 20:17
 5/6 *Latifah* válasza:

Szia!

Az én kutyám is csinált!

A kölyökkutyák még nem tudják, hogy az neked fáj, erre az anyjuk szokta megtanítani. Ha pedig még nem tudja, akkoritt az ideje, hogy megtanítsd neki, Te!

Sok siker kívánok a tanításhoz!:)

2010. dec. 30. 15:00
 6/6 *Latifah* válasza:

Jahh....és ha nagyon fáj akkor sikíts:)

amikor nagyobb lesz , és együtt játszik majd más kutyákkal, akkor őkis "visítani" fognak, ha rálép v ilyesmi és fáj.

2010. dec. 30. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!