A zsókék hány kg-ok lehetnek max?
én úgy tudom h 60 kg körüliek is vannak
nem biztos h a nagyon könnyű zsoké az előny, mert akkor a lónak túl sok holt súlyt kell cipelnie
A lóversenyen a lovakat teljesítményük szerint úgynevezett hendikepbe sorolják.Ha egy ló nyer egy versenyen,plusz súlyt kap.
Minden versenyben meg van szabva minden lónál,hogy hány kiló súlyt visz,ez a zsoké és a nyereg össz súlya.
Ennek a súlynak verseny előtt és után is dekára stimmelnie kell,a lovast verseny előtt és után is mérik a nyereggel együtt.Ha a kiírt súlynál kevesebb a lovas súlya,a nyeregre ólomtakarót tesznek.
Most kéne elmenned a versenyistállóhoz,tavaszig belejönnél.Télen nincs verseny,így a trénereknek is több idejük van tanítani a kezdőket.
Hozzá tartozik a dologhoz,hogy ilyenkor a lovak élénkebbek,"frissebbek"ahogy galoppos szlengben mondják,kicsit nehezebb velük.
Hííí, akkor én pont ideális lennék zsokénak, a magam 152 centijével, és 45 kilójával...
Komolyan, le kellene tennem a motorszerelésről, és el kellene húznom zsokénak. Csak úgy folyna a lé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!