Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » A zsókék hány kg-ok lehetnek max?

A zsókék hány kg-ok lehetnek max?

Figyelt kérdés
2010. dec. 24. 19:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
tv-ben azt hallottam 1x h a max kb 50kg.
2010. dec. 24. 19:59
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Elsőnek igaza van. Anyám 150 cm és 50 kg volt. Azt mondták ez az ideális. Kicsi és könnyű ember a legjobb, akkor jobban fut a paci.
2010. dec. 24. 20:01
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszi! :D Anyukád zsóké volt? Gratulálok! :D köszike nektek :D én 157 vok és 44 kg X
2010. dec. 24. 20:03
 4/15 anonim ***** válasza:

én úgy tudom h 60 kg körüliek is vannak

nem biztos h a nagyon könnyű zsoké az előny, mert akkor a lónak túl sok holt súlyt kell cipelnie

2010. dec. 24. 20:04
 5/15 A kérdező kommentje:
És még annyit bocsi, h hány éves kortól lehet még rá tanulni. pl: 21 évesnek, el lehet kezdeni a műfajt" v már öreg"? Előtte hány évet kell lovagolnia? Vagy attól függ h-h teljesít?
2010. dec. 24. 20:10
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy ez maximálva van. Pont, hogy egy minimum súly van amit a lónak cipelnie kell. Lehetsz 100 kg-os is, persze akkor sok fölösleges terhet visz a ló. Ezért keresik a minimum súly közelében lévő embereket.
2010. dec. 24. 20:14
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A lóversenyen a lovakat teljesítményük szerint úgynevezett hendikepbe sorolják.Ha egy ló nyer egy versenyen,plusz súlyt kap.

Minden versenyben meg van szabva minden lónál,hogy hány kiló súlyt visz,ez a zsoké és a nyereg össz súlya.

Ennek a súlynak verseny előtt és után is dekára stimmelnie kell,a lovast verseny előtt és után is mérik a nyereggel együtt.Ha a kiírt súlynál kevesebb a lovas súlya,a nyeregre ólomtakarót tesznek.

Most kéne elmenned a versenyistállóhoz,tavaszig belejönnél.Télen nincs verseny,így a trénereknek is több idejük van tanítani a kezdőket.

Hozzá tartozik a dologhoz,hogy ilyenkor a lovak élénkebbek,"frissebbek"ahogy galoppos szlengben mondják,kicsit nehezebb velük.

2010. dec. 24. 22:38
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Hííí, akkor én pont ideális lennék zsokénak, a magam 152 centijével, és 45 kilójával...

Komolyan, le kellene tennem a motorszerelésről, és el kellene húznom zsokénak. Csak úgy folyna a lé.

2010. dec. 25. 00:00
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem volt zsoké anyukám, mert az igazgatónő nem engedte el az iskolából a versenyekre (ezért abbahagyta), de nagyon szeretett volna az lenni. Nem tudom, hogy most hogy működik ez az egész, szerintem nem késő 21 évesen sem elkezdeni. Anya középiskolás volt, mikor kezdte.
2010. dec. 25. 08:49
 10/15 anonim ***** válasza:
A zsoké lét előtt nem árt jó pár év lovas tapasztalat. A telivérek érzékenyebbek, hisztisebbek, idegesebbek a többi lófajtánál, ezért nem árt jó kondiban lenni, és alaposan ismerni a fajtát. Ráadásul elég veszélyes sport ez, és a zsokék egymás közt se éppen puszipajtások futam idején.
2010. dec. 25. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!