Akinek kint lakik a kutyája hogyan oldja meg, hogy napközbe ne fagyjon be a vize? (többi lent)
olyan hideg van, hogy 1óra alatt már befagy a vize a kutyának..
a nyúl a kamrában van és neki is befagy az itatója cumizós részénél a víz ami elzárja hogy ihasson..
Iskolába vagyok és csak fél 2kor érek haza addig otthon nem tud senki se vizet cserélni.
Ez nálunk is probléma volt minden évben.
Én reggel indulás előtt adtam az állatoknak langyos/meleg vizet. Mire kiöntöd kb. le is hűl, szóval nem lesz bajuk tőle.
Aztán később amikor hazaértem akkor is rögtön kaptak majd délután még párszor és este lefekvés előtt is vittem ki.
Én csoda volt, ha már 2re hazaértem, általában fél4 körül...
Ennyi idő alatt nem lesz bajuk, az állatok is kibírnának több napot víz nélkül. Persze nem szabad őket kínozni, de nem lesz semmi bajuk, nyugi. Idővel megszokják, hogy mikor kapnak inni és beáll a szervezetük.
Én a pince ajtóra szerkesztettem egy csinos kis csapóajtót. Azon járkálnak ki-be a boxereim. Ott van a víz is.
Általában 8-10 C fok van náluk ami kellően meleg nekik és a víznek is.
Nagyon hálásak érte.
A legtöbb kutya nem tud eleget inni, amikor befagy a vizük, és nem egész nap körtyolgathatnak, hanem napi 3-4 alkalommal. Nem jut eszükbe, hogy na akkor most fél litert lehúzok egyszerre, mert 4 óra múlva lesz csak alkalmam erre.
Én a szánhúzóktól vettem az ötletet az itatáshoz.
Vízbe belerakok egy közepes darab húst, és néhány zöldséget, hogy megízesítse (só, delikát, olaj semmi esetre). Sokáig főzöm, hogy a víz megtelljen az aromáikkal (szóval a hús jó puha lesz benne).
Ezt langyosan szoktam kivinni a kutyáknak, naponta 2 vagy 3 alkalommal, egy egész tállal mindkettőnek, húsdarabokat (és ha a kutyád szereti, akkor zöldségdarabokat is) kockázok bele, de úgy gazdálkodom ki, hogy 2 napig elég legyen a két kutyának. Neked egy kutyára ki fog tartani 3-4 napig. (Mert jó nagy fazékkal érdemes elkészíteni).
Így megkapják a vizük 1-1,5 literjét, és emellett kapják még a vizet normálisan, de nem cserélgetem olyan sűrűn, a legfontosabb mind közül, hogy mozgás után langyos víz legyen előttük.
Plusz az ételt is mindig jól felvizezve, a tápot alaposan beáztatva adom. Így meglesz bőven a napi folyadék mennyiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!