Lenne pár kérdésem a lovakkal kapcsolatban . Válaszolnátok? (Bővebben lent)
Lenne pár kérdésem a lovakkal kapcsolatban:
1.Egy nyakon sütött csikót lehet vinni kancavizsgára?
2.Egy nyakon sütött csikót lehet vinni tényész szemlére?
3.A csikóm anyja tisztavérű Kisbéri felver az apja meg tisztavérű Magyar sportlo. Akkor most melyik fajtába tartozik? Nekem azt mondtak, hogy Magyar sportlóba tartozik.
4.Ha tényleg a Magyar sportlo fajtába tartozik akkor hogyan regisztráltathatnám a Magyar sportlo tenyésztők egyesületébe? Mert tudtommal csak úgy lehet tenyész szemlére vinni.
5.A csikónak van csikóbélyegzési lapja és csikósütési papírja. De az előző tulajdonos neve van rajta. Hogyan és hol írathatom át ezeket a papírokat az én nevemre? Vagy újat adnak?
6.Milyen papírok szükségesek a származási lap kiváltáshoz? Hol és hogyan lehet kiváltatni?
7.Milyen papírok kellenek a lóútlevél kivaltásához?
Hol és hogyan lehet kiváltani?
8.Egy ló versenyezhet Díjugratásban, Díjlovaglásban és Militaryban is?
9. Egy 180 cm magas ló is lehet westernló? Úgy értem, hogy versenyezhet westernbe?
10.Marhalevel mihez kell egy lonak ? Es hol es hogyan lehet kivaltani?
11.Egy 10 eves sutetlen lovat meg le lehet sutetni?
12.Egy ismeretlen szarmazasu lovat hova sutnek ? 0-ra sutik?
13. Egy sutetlen lonak is lehet kivaltatni loutlevelet miutan le lesz sutve?
14.Egy sutott loba is lehet chipet rakatni?
15.Egy sutetlen lonak is lehet kivaltani marhalevelet? Vagy ahhoz is le kellene sutni?
Amugy szeretnem lesutetni.
16.Tudtok nekem olyan lovas oktató, vagy lókiképzéssel foglalkozó videót vagy konyvet mondani ami magyar és valahol le tudom tölteni vagy megvenni?
Előre is köszönöm!!!
1. Attól függ hogy megvan-e minden papírja
2. Ugyanez.
3. Ha van útlevele akkor abba le van írva, ha nincs akkor egy félvér csikó tehát egyik fajtába sem sorolható. Az útlevelet ki lehet még váltani ptt elkérik a lovad adatait stb. Ez attól függ h az apa fedezhet-e kisbérit és hogy ez esetben megyik fajtába lesz sorolható. Ha fedezhet kisbérit akkor tisztavérű lesz a csikód, de ha nem akkor félvér.. érted?
4. Hát azt passzolom de minek neked oylan? Tenyészteni szeretnéd? Mert akkor ahoz minden szükséges papaírnak meg kell lennie, és jó származás sem hiányozhat, és fotnos (legalábbis az emberek többségének) hogy a fedezőmén tisztavérű legyen, hogy a csikót el tudja adni/ fedeztetni tudja ill fedezni tudjon vele a későbbiekben.
5. Hát ezt nemtudom..:/
6. Minden féle adat. A fedeztetés helye, hogy hol született a csikó, a csikó születési helye a tenyésztő neve az apa és anya törkönyve egyaránt.
7 Lóútlevelet kváltani..:S:S passz ahoz sem értek az enyéimnek már mindnek van.:D
8. Nos a military egy összetett sportág. 3 nap van.. ez első a díjugratás utána a díjlovaglás és végéna terepakadályok. ez teszi ki a militaryit. Szoval igen lehetséges, de ahoz nagyon jó ló kell, és amúgy a military a legveszélyesebb lovassport.
9. Miért ne!? Ha rendesen be van lovagolva
11. Nemhiszem.
12. Nykon sütik, és 0-ásra.
13. Igen
14. Felesleges.
15. passz.:/
16. Oktató könyv hát figyejj az alapok mindnehol le vannak írva de könyvből nem lehet megtanulni lovagolni. Ahoz vagy oktatót hívsz vagy pedig kitapasztalod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!